Topparin juhlapäivä jatkoi FC Jazzin tappiotonta putkea - Urheilu - Satakunnan Kansa

Topparin juhlapäivä jatkoi FC Jazzin tappiotonta putkea

Joonas Meuran kaksi kanuunaa olivat liikaa KäPalle.

2.6.2018 20:22

Kaksi maalia, yksi tolppalaukaus ja nollapeli omissa vastustajan painostusjaksoista huolimatta. Jalkapallojoukkueen topparilta ei oikein enempää voi vaatia.

Jazzin Joonas Meura oli lauantaipelissä Käpylän Palloa vastaan läsnä kaikkialla, missä häntä tarvittiin. 19-vuotias puolustaja kuitenkin jakoi kiitosta koko joukkueelle.

–Kokonaisuudessaan meidän puolustuspelaamisemme on parantunut, ei tämä ole vain puolustuslinjan ja maalivahti Rasmus Östlingin ansiota, Meura kiitteli.

Jazz vei kamppailun lopulta 2–0 (1–0)-lukemin.

Jos Meuran pelaamisen taso on kohdallaan, samaa voi sanoa koko Jazzin nipusta. Hyökkäys ja keskikenttä juoksevat kelpo kilometrimääriä myös omaa maalia kohti, eikä vapaamatkustajia ole kentällä.

Kun puolustuspeli on kunnossa, myös hyökkäysten rakentelu helpottuu. Tosin KäPa näytti vaarallisuuttaan avausjakson loppuhetkillä, jolloin kotijoukkue oli vaikeuksissa.

–Parannettavaa toki on. Tässäkin pelissä olimme ajoittain vähän jäljessä, ja sitä kautta paine pysyi puolustusalueellamme, Meura kertoi.

Puolustuksen lisäksi Meura kunnostautui myös hyökkäyspäädyssä, jossa hän pääsi käyttämään parasta vahvuuttaan, kovaa laukausta. Peräkkäiset vapaapotkut noin kahdestakymmenestäviidestä metristä tuottivat maalin ja tolppalaukauksen.

Illan toinen osuma syntyi ottelun loppupuolella rangaistuspotkusta. Lyam Friday harhautti KäPan maalivahti Oscar Morales Castanedan, ja yhteentörmäyksen jälkeen pallo vietiin pilkulle.

Meuran ratkaisu oli luottaa voimaan, jolloin vedon ei tarvinnut olla äärimmäisen tarkka.

–Tämä on minulle aika harvinaista herkkua, ja toki on hienoa onnistua välillä myös maalinteossa. Hatullinenkaan ei ollut kaukana, joten vielä jäi tavoiteltavaa, kahden maalin mies hymyili.

Kuten monien nuorten urheilijoiden kohdalla, velvollisuus armeijan harmaissa on aiheuttanut Meuralle pientä päänvaivaa ja ajankäytön priorisointia. Siitä huolimatta, että välimatka Poriin on suhteellisen lyhyt.

Meuran kohdalla loppusuora kuitenkin jo häämöttää.

–Varusmiespalvelukseni Niinisalossa päättyy kolmen viikon kuluttua, joten sitten on taas helpompi keskittyä jalkapallon pelaamiseen.

–Treeneihin pääseminen, unirytmit ynnä muut ovat vähän kärsineet armeija-ajasta, Meura totesi.

Jazz pääsee ensi perjantain paikalliskamppailuun MuSaa vastaan optimaalisista asetelmista. Varsinkin porilaistaustaisille pelaajille se ei ole vain yksi peli muiden joukossa.

–Tuttuja kavereita vastaan on aina mahtavaa pelata tämän kaupungin herruudesta. Katseet kääntyvät jo perjantaihin, Meura vakuutti.

Pelissä Jazzille ikäviä uutisia toi Juho Lehtosen loukkaantuminen. Hänet vaihdettiin pois kentältä jo avausjaksolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: