Johaug vapautui kilpailukiellostaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Johaug vapautui kilpailukiellostaan: "Vihdoinkin voin hymyillä"

–  Kun heräsin aamulla, pystyin taputtamaan itseäni olkapäälle ja sanomaan: olen ylpeä, että olen selvinnyt tästä, Therese Johaug maalaili.

19.4.2018 14:13

Norjalainen maastohiihtotähti Therese Johaug heräsi torstaiaamuun ylpeänä: dopingista tullut 18 kuukauden kilpailukielto oli päättynyt. Päivällä tiedotustilaisuudessa nähtiin hymyilevä urheilija.

–  Vihdoinkin voin istua tässä ja hymyillä. Tässä on ollut kahden viime vuoden aikana tiedotustilaisuuksia, joissa näin ei ole ollut, Johaug aloitti.

–  Kun heräsin aamulla, pystyin taputtamaan itseäni olkapäälle ja sanomaan: olen ylpeä, että olen selvinnyt tästä. 18 kuukautta ulkona organisoidusta urheilusta.

Kovasti kohua nostanut ja kaikenlaista käännettä sisältänyt käry huulivoide-spekulaatioineen kaikkineen piti Johaugin poissa niin Lahden MM-hiihdoista kuin Pyeongchangin olympialaisista. Nyt hän palaa kilpailemaan, kesällä rullasuksilla ja sitten marraskuussa lumella Beitostölenissä.

–  Vaikeita kuukausia ja vuosia, kyyneleitä ja alamäkeä alamäen perään, Johaug kuvaili koettelemuksiaan kilpailukieltoisena.

–  Nyt vihdoin voin ottaa numerolapun jälleen rintaani. Saan kilpailla Norjan lippu rinnassani, ja sitä päivää olen odottanut todella pitkään. Ja kaikista vaikeuksista huolimatta motivaationi on pysynyt korkealla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: