Jouni Miettisen Pireus kilpailee Pariiisissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jouni Miettisen Pireus kilpailee Pariiisissa

Pireus yllätti kaikki Porin ravien neloslähdössä.

1.2.2018 11:00

Jouni Miettisen valmentama ja porilaisen Aikamies-Tallin omistama Pireus kilpailee helmikuun 18. ja 22. päivinä Pariisissa maailmankuululla Vincennesin raviradalla juostavissa kylmäverilähdöissä. Mukana näissä lähdöissä on neljä kylmäveristä Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Lähtöjen ykköspalkinnot ovat 9 000 euroa.

Porilaisruunan lisäksi Suomea edustavat Antti Ojanperän Josveis, Kimmo Taipaleen Virin Eko ja Teemu Okkolinin Mökin Tähti.

Suomalaishevosten paikat ratkaistiin tiistaina Teivon karsintalähdössä, jota hallitsi koko matkan johtanut Josveis. Virin Eko, Pireus ja Mökin Tähti olivat seuraavilla sijoilla.

Miettinen lähtee valmennettavansa kanssa Pariisiin jo kuudetta kertaa.

Ensimmäinen Pariisissa kilpaillut pinomäkeläisen valmennettava oli vuonna 2009 Huuveri, jonka Ilkka Korpi ohjasti sijoille neljä ja seitsemän.

Vuosina 2014 ja 2015 Miettisen tallista Ranskan pääkaupungissa kilpailivat Rapin Aatos ja Hiskin Muisto sekä vuonna 2016 Villikunkku. Rapin Aatos sijoittui neljä vuotta sitten molemmissa kilpailuissa neljänneksi. Viime vuonna Vincennesissä Miettisen tallista kilpailivat iinan Maestro ja nytkin matkaan lähtevä Pireus.

Eurajokinen Manu Vanha-Rauvola kävi Vipu-Pojan kanssa Pariisissa vuonna 2007 ja Tuomo Ojanperä Veeran Turolla vuonna 2011.

Voitot ovat olleet suomenhevosille lujassa, sillä ainoastaan viisi kertaa reissusta on palattu kotimaahan voitokkaana.

Voittoihin suomenhevosista ovat yltäneet Sipori (vuonna 2003), Totemi Rok (2004), Tähen Tuuri ja Hovimäki (2011) sekä Suikun Rilla (2012). Seitsemän vuotta sitten suomenhevoset ottivat kaksoisvoiton, kun Hovimäen jälkeen kakkoseksi ravasi Veeran Turo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: