Isäksi tuleva Markkanen sivussa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Isäksi tuleva Markkanen sivussa – Bullsissa junaillaan pelaajakauppoja

Lauri Markkasta ei nähty Chicagon kokoonpanossa viime yönä. Kuvan oikeassa laidassa Markkaselta syöttöä odotteleva Nikola Mirotic oli myös sivussa Portlandia vastaan.

1.2.2018 9:07

Lauri Markkanen ei ollut mukana, kun hänen edustamansa Chicago Bulls kohtasi vieraskentällä Portland Trail Blazersin keskiviikkona NBA-koripalloliigassa. Joulun alla tuli tietoon, että Markkasesta on tulossa isä ja lapsen laskettu aika oli tuolloin puolentoista kuukauden päässä. Markkaselta on jäänyt viime aikoina väliin myös harjoituksia henkilökohtaisten syiden takia, ja spekulaatiot vauvan syntymästä ovat kiihtyneet.

Portland-ottelu ei Bullsin kannalta jättänyt juurikaan kerrottavaa jälkipolville. Kotijoukkue Portland kukisti Bullsin 124–108. Portland jyräsi jo ottelun alussa muhkeaan johtoasemaan, eikä Bulls tästä enää toipunut. Portlandin CJ McCollum nakutteli ottelussa peräti 50 pistettä. Bullsin paras pistemies oli Zach LaVine, joka säkitti 23 pistettä.

Mirotic lähtökuopissa

Bulls on hävinnyt viisi ottelua peräjälkeen. Keskiviikkona sen riveistä oli Markkasen lisäksi sivussa aivotärähdyksestä kärsivä Kris Dunn sekä siirtohuhujen pyörteissä oleva Nikola Mirotic.

Miroticin piti tiettävästi jo siirtyä New Orleans Pelicansiin, mutta siirron kerrottiin menneen mönkään, koska rahasta ei päästy yhteisymmärrykseen.

Miroticin todennäköisen lähdön taustalla on lokakuussa käyty kahakka Bulls-pelaajien välillä. Mirotic sai kasvovamman ja aivotärähdyksen, kun seuratoveri Bobby Portis löi häntä harjoituksissa. Mirotic on antanut ymmärtää, ettei hän enää halua pelata Portisin rinnalla.

–Haluan parasta itselleni ja tulevaisuudelleni NBA:ssa. Olen varma siitä, että Bulls haluaa myös seuran parasta, Mirotic sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Päävalmentaja Fred Hoiberg vakuutteli keskiviikkona medialle, etteivät Bullsin ympärillä vellovat siirtospekuloinnit häiritse joukkueen päivittäisiä tekemisiä.

–Kauden aikana on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta pelaajat ovat suhtautuneet työhönsä ammattimaisesti. Heidän kanssaan on ollut ilo työskennellä. En usko, että tilanne muuttuu mitenkään, Hoiberg selvitti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: