Alamo yllätti olympiavoittajan Helsinki GP:ssä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Alamo yllätti olympiavoittajan Helsinki GP:ssä

21.10.2017 21:51

Esteratsastaja Juulia Jyläs helli lauantaina Horse Show'n yleisöä pääsemällä Helsinki GP:n uusintaan. Uusintaradalla sveitsiläinen olympiavoittaja taiteili ällistyttävän suorituksen hurjastelemalla 160 sentin esteillä voittoon puolentoista sekunnin erolla vastustajiin.

Steve Guerdat'n voittosuoritus oli häkellyttävä, sillä hän on ratsastanut Meksikosta Eurooppaan kotiutuneella Alamo-ruunalla vasta kolme viikkoa, ja hevonen kilpaili vasta toista kertaa hallissa.

–  En oikein tiedä, mistä ero syntyi. En ajatellut muiden ratsastusta, enkä tiennyt, mitä odottaa, sillä Alamo ei ole vielä tottunut menemään kovaa, Guerdat paljasti.

–  Olen todella yllättynyt ja todella tyytyväinen.

Hevosen tulevaisuus Guerdat'n käsissä vaikuttaa lupaavalta.

–  Se tosiaan näyttää olevan parempi kuin luulimme, Guerdat ihmetteli.

Alamo on ollut 5–6-vuotiaasta Meksikossa. Helsingissä Guedat sai tietää, että se on hollantilaisen Daan Nanningin kasvattama.

Rytmi häiritsi Jyläksen hevosta

Jyläs säästi hevostaan Courage TZ sunnuntaina ratsastettavaan maailmancupiin. Finishing Touchille hallirata oli rytmiltään liian hätäinen ja tuloksena oli 12:s sija uusintaradan neljällä virhepisteellä.

–  Kaikki tapahtui hevosen kannalta liian nopeasti. Se selvästi hermostutti sitä, Jyläs kertoi.

Jyläksen tunnelmat olivat hieman kaksijakoiset. Ensimmäisen radan nolla oli hieno onnistuminen. Sen ansiosta hän pääsi uusintaan kotiyleisön edessä, mutta se ei onnistunut parhaalla tavalla.

– Olen tosi tyytyväinen ensimmäisen radan nollaan, kun se tuli sisällä, tällä tasolla ja kotiyleisön edessä. Yleisön tuki oli aivan mahtava, Jyläs kehui.

–  Uusinnasta voi sanoa, että siihen tuli ratsastusvirhe.

Jyläs tuli ensimmäiselle esteelle liian hitaasti ja joutui lisäämään rytmiä toiselle esteelle.

–  Siinä sitten hevonen juoksi kädestä läpi, Jyläs tunnusti.

Ratsukko meni lähelle estettä, eikä ponnistus kantanut esteen toisen puomin yli.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: