Kombatanin MM-kisat järjestetään tammikuussa Porissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kombatanin MM-kisat järjestetään tammikuussa Porissa

21.10.2017 16:45

Pori toimii kilpailupaikkana maailman parhaimmille ottelijoille filippiiniläisessä kamppailulajissa kombatanissa ja tekee samalla historiaa järjestämällä ensimmäisenä maailmassa tämän mittaluokan kilpailut.

Varsinainen ottelupäivä Porin urheilutalossa on 25. tammikuuta, jonka jälkeen kansainvälinen tapahtuma jatkuu filippiiniläisten lajien viikonloppuleirillä. Koko tapahtumaan odotetaan 150–200 osallistujaa kaikkiaan 15 maasta.

Kilpailuissa on viisi sarjaa: keppiottelussa (arnis) miehet oppilaat ja musta vyö sekä naiset oppilaat ja musta vyö sekä liikesarjakilpailu (anyo) avoin.

Keppiottelu on kansallislaji Filippiineillä ja ottelut suoritetaan meidän tyylisuunnan kilpailuissamme pehmustetuilla kepeillä. Liikesarjakilpailuissa osanottajat esittävät itse kehittämänsä ohjelman joillakin kombatan-aseella (kepit, miekka, veitsi, perhosveitsi tai pitkä keppi). Ohjelma koostuu koreografiasta, musiikista ja tekniikoiden puhtaudesta. Anyo-kilpailussa miehet ja naiset mittelevät paremmuudesta samassa sarjassa.

Kilpailujen viralliset internet-sivut ovat wkfsupercamp2018.weebly.com.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: