Harjavallan curling-halliin olympiatason jääkone - Urheilu - Satakunnan Kansa

Olympiatason jäänhoitokone takaa curling-radan kunnon

Curlinghallin jäätä huolletaan Harjavallassa nykyään samanlaisella laitteella kuin Etelä-Korean olympiaratoja. Masiinan puikoissa on Tapani Härkälä.­

3.10.2017 6:00

Ensin höylätään, sitten levitetään pisara jäälle, jonka jälkeen päästään nippaamaan upouudella jäänhoitokoneella. Tarkemmin sanottuna siis ensimmäisellä kerralla otetaan kahdelta radalta jäätä pois noin ämpärillinen, sen jälkeen ruiskutetaan ihan tavallista vesijohtovettä, joka jäätyy radan pintaan.

Tämän jälkeen höylätään jäätyneistä pisaroista epätasaisuudet pois, mikä takaa mahdollisimman laadukkaan radan pelattavaksi.

–Ice Boss -merkkinen kone tuli tänne meille viikko sitten. Näitä ei ole kuin kaksi Suomessa, ja keväällä tuli mahdollisuus hankkia tällainen itsellekin. Tämä on jo osoittautunut hintansa arvoiseksi, sillä työn jälki on erittäin tasaista, kiittelee Harjavallan curling-hallin perustaja ja monitoimimies Tapani Härkälä.

Paras osoitus koneen arvosta on, että samaisella laitteella hoidetaan keväällä olympiaradat Etelä-Korean Pyeongchangissa.

–On iso etu, että pääsemme kotikentällä toimimaan isojen kilpailujen oloissa. Silloin näkee oikeasti, mikä on omasta suorituksesta kiinni eri tilanteissa, kertoo Jari Turto.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?