SiiPe ja KaMa Superpesiksen karsinnoissa. - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lataus hukassa, mutta rutiini riitti – KaMa pitää kiinni sarjapaikastaan

Lukkari Joni Rytkönen toi Kankaanpään Mailalle neljä juoksua Siilinjärvellä.

24.8.2017 22:28

Kankaanpään Maila kävi hakemassa voiton superpesiskarsinnan ensimmäisestä ottelusta Siilinjärvellä.

SiiPen hyvä ulkopeli piti isännät pitkään ottelussa mukana, mutta lopulta KaMan lyönnit alkoivat upota kenttään. Tunnetaso ja sen löytäminen oli pelaajille suuri haaste.

Superpesisjoukkueen rutiini ja taitotaso oli lopulta selvä karsinnan ensimmäisessä osaottelussa Siilinjärven Mantulla.

Isäntäjoukkue Siilinjärven Pesis pystyi pitämään vierasjoukkueen pihdeissään vielä ensimmäisellä jaksolla ja ainoa juoksu syntyikin polttolinjan räpylävirheestä.

Toisella jaksolla KaMa meni menojaan kahdessa viimeisessä vuorossa. Ottelussa yhteensä neljä juoksua tuonut lukkari Joni Rytkönen ja kolme niistä lyönyt jokeri Sami Joukainen iskivät SiiPen kanveesiin. Kun oma ulkokenttä vielä onnistui työssään, sinioranssipaidat saivat lähteä kohti sunnuntain kotiottelua voitto taskussaan.

–Lähdettiin siitä että meidän etukenttäkolmikko onnistuu ja edestä ei anneta tilanteita. Tiesimme että tulos on hyvä, mikäli emme hölmöile, ykköspalkittu Rytkönen summasi.

–Jäimme avausjaksolla nollille hirveän virhemäärän takia. Onnistumiset puuttuivat käytännössä kokonaan. Juoksukin annettiin käsistä, SiiPen pelinjohtaja Tuomas Nissinen harmitteli.

Latausta ei tahtonut löytyä

KaMan kenties suurin haaste Siilinjärvelle matkustaessa oli latauksen löytyminen. Joukkueen ei tarvinnutkaan enää pelata veitsi kurkulla, kuten oli aiemmat viikot joutunut tekemään putoamisen välttämiseksi.

–Kyllä se näkyi meidän otteissa. Vaikka valmistauduttiin hyvin ja tehtiin taustatyöt huolella, emme silti olleet terävimmillämme. Tämä näkyi etenkin sisäpelissä. Pillit soi kun lyötiin laittomia. Ratkaisuja muutettiin ja sovitussa ei pysytty, KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen ihmetteli.

–Omasta mielestäni onnistuin latautumisessa hyvin. Parissa edellisessä ottelussa meillä oli vielä pakkovoittotilanne. Emme voineet lähteä karsintasarjaan sillä periaatteella, että pelataan kolmesta voitosta ja ensimmäistä nyt ei ole niin väliä voittaa. Tätä painotin keskittymisessäni, Rytkönen taustoittaa.

Rytköstä oli jännittänyt etukäteen koko joukkueen osalta, kuinka pelaajat suoriutuvat ajatuksesta.

–Vastuuta ei saa siirrellä, yritin herätellä tästä porukkaa. Ulkopelimme on valttia. Nyt pitää painottaa vaan sitä että lyödään jatkossa äijää tupaan.

Joukainen ihmeissään

Sami Joukainen löi KaMalle kolme juoksua. Pesäpallolegendalla oli ihmeissään, kun pelin jälkeen ei ollut tyhjä olo.

Myös kaiken pesäpallossa nähnyt Sami Joukainen ihmetteli asetelmaa ottelun jälkeen.

–Outo tunne kun olo ei olekaan aivan tyhjä. Tätä on oikeastaan kaivannutkin, mutta olihan tämä tunnetasollisesti kovin vaatimaton ottelu. Jos tästä vielä parannamme, meillä ei ole sarjassa hädän päivää.

Molemmissa leireissä kuitenkin uskotaan vielä tasaiseen sarjaan. Kankaanpään paremmuus näkyi etenkin heittojen ja lyöntien laadussa. Molemmilla on kuitenkin nyt paljon uutta tietoa vastustajasta.

–SiiPellä on terävä porukka täynnä nuoria ja hyviä jätkiä, joten joudumme vielä varmasti vääntämään oikein kunnolla, Peltonen kehui vastustajaa.

–Emme varmasti anna tätä sarjaa näin helpolla. Puolittainen suorittaminen ei kuitenkaan riitä Kankaanpään tasoista porukkaa vastaan, SiiPen viuhkamies Nissinen vakuutti.

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Kankaanpäässä.

SiiPe–KaMa 0–2 (0–1, 2–5)

1. jakso: Joni Rytkönen toi ainoan juoksun Sami Joukaisen lyönnistä toisessa vuoroparissa. KaMan tilanteet pysyivät kurissa isäntien hyvän ulkopelin ansiosta. Sisäpeli kuitenkin takkuili, sillä SiiPe loi ainoastaan yhden kolmostilanteen koko jaksolla.

2. jakso: Kankaanpää karkasi SiiPeltä kolmannessa vuoroparissa. Rytkönen toi, Joukainen löi. Vierasjoukkue sai lyöntipelinsä rullaamaan kahdessa viimeisessä vuoroparissa, eikä isännillä ollut tilanteissa sanan sijaa.

Oho! Kankaanpään Mailan ei tarvinnut hikoilla kentällä yhtä pitkään kuin sunnuntaina Haapajärvellä. Lähes neljätuntinen spektaakkeli puolittui nyt reiluun kahteen tuntiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: