Satu Viitala ohjasti ravinaisten mestariksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Satu Viitala ohjasti ravinaisten mestariksi

24.8.2017 20:57

Satu Viitalasta leivottiin Satakunnan Ravinaisten tämän vuoden mestari, kun hän ohjasti Tolinan Piirron voittoon Porin ravien kolmannessa lähdössä.

Porin Pinomäessä kahta hevosta valmentava Viitala otti 12-vuotiaalla ylöjärveläistammalla lähdön hallinnan ensimmäisellä takasuoralla, minkä jälkeen lähdön parhaasta valjakosta ei jäänyt epäselvyyttä. 31-aikaisessa lopetuksessa kanssakilpailijat jäivät selvän hajuraon päähän. Muille totosijoille ravasivat eurajokinen Teija Vanha-Rauvola Tuulikilla ja porilainen Seija Laine Winsinnattilla.

Voitto oli Satu Viitalalle uran ensimmäinen, kun startteja on takana 35.

–Oli tarkoitus karistaa pölyt ajopuvusta. En tiennyt tammasta etukäteen mitään, mutta alleajon perusteella uskalsin ajaa aggressiivisesti. Pääsin helposti johtopaikalle, minkä jälkeen voiton suhteen ei ollut ongelmia, Viitala kertoi.

–Kierros maalista olin niin varma voitosta, etten voinut pidätellä viimeisellä kiekalla riemun kiljahduksia.

Suomenhevosten ykkössarjan voitti suosikki ja kuninkuuskisakävijä Välkyn Tuisku. Antti Tupamäen ohjastama 10-vuotias ori ravasi toisessa ulkoparissa, mistä kiri 22-aikaisessa lopetuksessa varmaan voittoon ennen viimeistä kauttaan kilpailevaa Veeran Turoa ja A.T.Viskua. Voittoaika 1.21,3a/1600 metriä jäi uupumaan Välkyn Tuiskun ennätyksestä kymmenyksen.

–Takarivin lähtöpaikasta oli omat haasteensa, mutta hyvin sieltä lopulta päästiin matkaan. Ajattelin, että pätkällä mennään kavereista ohi. Niin myös kävi, mutta hyvän haasteen Veeran Turo kehitti, Tupamäki totesi.

Ravien avauslähdössä Jarmo Saarela ohjasti Vartillan voittoon. Voitto oli ensimmäinen tammalle ja Eurassa kolmea hevosta valmentavalle Matti Lammelalle.

Toto4-peli palautti 58,70 euroa, kun Välkyn Tuiskun lisäksi voittajaesittelyyn kaatoivat Joni-Petteri Irrin ohjastama Don Corleon ja Emma Väreelle tuplavoiton tuoneet Moonlight Angel ja Magnat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: