FC Jazz vs. MuSa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porin paikallistaistossa perjantaina toinen osa: "Pelaamme voitosta, emme sympatiapisteistä"

Paikallishenkeä. MuSan Sami Rantala, Niko Vainionpää ja maalintekijä Blend Miftari ottivat mittaa FC Jazzin Sami Liuhalasta ja Juho Kemppisestä.

24.8.2017 20:35

Lauantaina Las Vegasissa kamppaillaan nyrkkeilyn kohuottelu, jossa voittamaton Floyd Mayweather jr. kohtaa vapaaottelutähti Conor McGregorin.

Leuat louskuvat ja provosoinnit lentelevät, kun markkinoinnin nimissä luodaan asetelmia kaikkien aikojen ottelusta. Lopputulos voi yhtä hyvin olla kaikkien aikojen lässähdys.

Perjantaina Porissa kamppaillaan jalkapallon paikallisottelu, jossa nousukiitoon päässyt FC Jazz kohtaa kaupungin ykköseksi ponkaisseen ja sarjanousua hakevan Musan Salaman.

Jazzin ja MuSan ennakkotilaisuudessa miehestä ei oteta mittaa sanoin eikä katsein. Puheet pysyvät varovaisina, ikään kuin mieluiten oltaisiin hiljaa. Jos kynä kierähtäisi lattialle, se olisi tilaisuuden hätkähdyttävin hetki.

Ehkä kaikki on vain hämäystä, paikallisvastustajan kunnioittamista ja porilaista nöyryyttä. Junioripuolellakin seurat ovat löytäneet yhteistä narua, kun myös MuSa liittyi mukaan Jazzin koordinoimaan porilaisseurojen yhteistyöhankkeeseen.

Mutta paikallispelissä kentällä ei tehdä yhteistyötä. Sähinää lienee enemmän kuin ennakkotilaisuudessa. Ensimmäisessäkin kohtaamisessa tunteet kuohahtivat ja nyt asetelmat lupaavat vielä kovempaa taistelua.

Molemmat tarvitsevat pisteitä

Sekä Jazz että MuSa tarvitsevat vielä kipeästi pisteitä. Parin kilometrin vierasmatkan tekevä MuSa hamuaa lauantain tappion jälkeen takaisin voiton makuun.

–Ajatus on se, että me olemme parempia. Mutta vain omaan tekemiseemme pystymme vaikuttamaan, valmentaja Matti Santahuhta sanoo.

Vierasmatka on kilometreissä lyhyt, eikä se pitkä ole henkisestikään. Santahuhta muistuttaa, että MuSan pelaajat ovat todennäköisesti pelanneet Porin stadionilla enemmän kuin illan isäntäjoukkueen pelaajat.

Aivan parasta miehistöään Santahuhta ei perjantaina jalkeille saa. Kun Samu-Petteri Mäkelä siirtyi Jazzista MuSaan, seurat sopivat, ettei hän saa pelata ex-joukkuettaan vastaan.

Mapoka pelikiellossa

Santahuhdan mukaan MuSa on mennyt pelillisesti eteenpäin sitten kesäkuun ensimmäisen paikallispelin.

Mutta Jazz on tehnyt vielä isomman pelillisen harppauksen. Samalla joukkue on noussut pois putoajien paikalta. Pisteitä Jazz yhä tarvitsee.

–Luulen, että Jazz pelaa hieman eri tavalla kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, Santahuhta ennakoi.

Sitä Jazzin valmentaja Olli Orvasto ei suoraan myönnä eikä kiellä.

–Voitosta me pelaamme, emme sympatiapisteistä, Orvasto kiteyttää.

Orvaston miehistöstä puuttuu Alfred Mapoka. Orvaston mukaan Mapoka hiiltyi Jazz-lupaus Terry Abladelle osoitetuista rasistisista huudoista.

Mapoka rikkoi erotuomarin koskemattomuutta ja sai punaisen kortin.

Kovakuntoiset porilaiset

Aiempi keskinäinen ottelu: 10. kesäkuuta MuSa–FC Jazz 1–0 (0–0). Voittomaalin teki Blend Miftari 68. minuutilla.

FC Jazz:

Pistemäärä: 20.

Sarjasijoitus: 8.

Viiden ottelun kuntopuntari: 13 pistettä. Kuntopuntarin ykkönen.

Parhaat maalintekijät: Juho Lehtonen 9 (B-lohkon maalintekijätilaston kakkonen), Samu-Petteri Mäkelä 6 (siirtynyt MuSaan, jossa lisäksi 1 maali), Terry Ablade 2, Joonas Meura 2.

Yleisökeskiarvo: 267. Kauden yleisöennätys 378 katsojaa FC Espoota vastaan 28.7.

Asetelma: Jazz on lähtenyt komeaan nousuun sarjan hänniltä. Kun jäljellä on kuusi ottelua, joukkue on neljän pisteen turvin putoamisviivan paremmalla puolella. Vielä ei voi hengähtää, vaan pisteitä tarvitaan.

MuSa

Pistemäärä: 32.

Sarjasijoitus: 2.

Viiden ottelun kuntopuntari: 10 pistettä. Kuntopuntarin kolmonen.

Parhaat maalintekijät: Sami Rantala 11 (B-lohkon maalintekijätilaston ykkönen), Niko Vainionpää 5, Blend Miftari 2, Nico Rinne 2, Eetu Räisänen 2, Bilal Velija 2, Matias Sallila 2.

Yleisökeskiarvo: 543. Kauden yleisöennätys 1346 katsojaa FC Jazzia vastaan 10.6.

Asetelma: SalPa pääsi livahtamaan MuSan ohi lohkon kärkeen, kun porilaiset hävisivät yllättäen kotonaan Tampere Unitedille. SalPa voitti eilen juuri TamUn ja on näin neljä pistettä porilaisten edellä. MuSalla on jäljellä kuusi peliä, joissa pitäisi ohittaa salolaiset tai varmistaa paikka Kakkosen lohkojen parhaana kakkosena, jotta tie nousukarsintoihin avautuu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: