NBA-pyörityksessä oleva Lauri Markkanen ei valita väsymystä - Urheilu - Satakunnan Kansa

NBA-pyörityksessä oleva Lauri Markkanen ei valita väsymystä

20.7.2017 16:35

Koripalloilija Lauri Markkasen kesä on ollut melkoista hullunmyllyä.

NBA:n varaustilaisuus, kesäliigan ottelut, kova harjoittelu Chicago Bullsissa ja mediapyöritys ovat venyttäneet suomalaispelaajan päivät äärimmilleen.

–  Tämä on vaatinut totuttelua, mutta rakastan koriksen pelaamista. Onhan tämä unelma, Markkanen sanoi Helsingissä järjestetyssä mediatapaamisessa.

Seitsemäntenä pelaajana NBA:han varatun Markkasen kesään mahtuu myös iso maajoukkuekomennus. Miesten EM-kisat alkavat elokuun lopussa, ja yksi turnauksen alkulohkoista pelataan Helsingissä.

Maajoukkue on jo kokoontunut yhteen Helsingissä ja suunnannut katseensa EM-kisoihin. Markkanen ei kuitenkaan ole vielä ollut mukana joukkueharjoituksissa NBA-pelaajia koskevan säännön vuoksi.

–  Neljä viikkoa ennen arvokisoja saan aloittaa joukkueen kanssa treenaamisen, Markkanen sanoi.

Chicagon kanssa tulokassopimuksen tehnyt Markkanen pelasi kolmessa NBA:n kesäliigan ottelussa ja oli kahdesta kamppailusta sivussa isovarpaan ruhjeen vuoksi.

–  Kolmeen otteluun mahtui hyviä ja huonoja hetkiä. Varvas lyötiin varotoimenpiteenä jäihin. Ei siinä ole enää mitään ongelmaa, Markkanen kertoi.

Kesäliigan perusteella Markkanen löytää yhden ison eron NBA:n ja viime kaudella pelattujen Yhdysvaltain yliopistosarjan otteluiden väliltä.

–  NBA:ssa saa rikkoa paljon enemmän kuin yliopistosarjassa. Levypalloissa saa oikeasti painia paljon.

Markkasen on tarkoitus käydä kotikulmillaan Jyväskylässä tapaamassa vanhoja kavereitaan ennen EM-kisoja.

–  Ei ole väsynyt olo, tästähän tämä kaikki vasta alkaa, hän vakuuttaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: