Stadionilta ei löytynyt pommia – ottelu tutkitaan vedonlyöntivilppien varalta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Stadionilta ei löytynyt pommia – ottelu tutkitaan vedonlyöntivilppien varalta

20.7.2017 16:12

Keskiviikkoiltana pommiuhkauksen takia keskeytetty AC Oulun ja Oulun Palloseuran välinen jalkapallon miesten Ykkösen ottelu tutkitaan vedonlyöntivilppien varalta.

–Olemme olleet yhteyksissä (Euroopan jalkapalloliitto) UEFA:an, viranomaisiin ja (Suomen urheilun eettiseen keskukseen) SUEK:iin ja asia tutkitaan. Tämä on normaali prosessi, kun ottelussa tapahtuu jotain erikoista. Selvitetään se, onko vedonlyöntikäyttäytymisessä ollut erikoisia piirteitä, Palloliiton viestintäpäällikkö Sami Terävä kertoi.

Pommiuhkaus soitettiin Oulun Raatin stadionille poliisin mukaan ulkomaisesta liittymästä ja uhkaus kerrottiin englanniksi.

Rikoskomisario Jussi Hyrkäksen mukaan soittaja oli nimenomaan sanonut, että stadionilla olisi pommi.

Stadionilta ei kuitenkaan löytynyt pommia tai räjähdettä, Oulun poliisista kerrottiin.

Uhkausta pidettiin poliisin mukaan todellisena ja stadion saatiin nopeasti ja rauhallisesti tyhjennettyä. Poliisi evakuoi saaren ja tarkisti alueen. Poliisioperaatio kesti yli kolme tuntia.

Ottelu pelataan uudestaan

Keskeyttämishetkellä ottelua oli pelattu 84 minuuttia ja tilanne oli 0–0. Palloliitto kuuli torstaina asian tiimoilta molempia seuroja ja päätti, että ottelu pelataan myöhemmin kokonaan uudestaan.

–Pelaamalla ottelu kokonaan uudestaan voidaan varmistaa tarkoituksenmukaisimmalla mahdollisella tavalla se, että urheilullisesti oikea tulos saavutetaan. Näin on menetelty myös esimerkiksi sääolosuhteiden keskeyttäessä ottelun, Palloliiton tiedotteessa kerrottiin.

Palloliiton sääntöjen mukaan keskeytetyn ottelun aikana saadut kaikki varoitukset poistetaan. Kun ottelu pelataan uudelleen, jaetaan siitä koituvat kustannukset tasan seurojen kesken.

Poliisi jatkaa asian rikostutkintaa perättömänä vaarailmoituksena. Ketään ei ole otettu kiinni tapauksen vuoksi, eikä uhkaajan henkilöllisyys ole selvillä. Poliisin mukaan vedonlyönti on yksi mahdollinen tutkintalinja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: