Maailman paras ringettemaalivahti palaa Luvialle: "Tämä on koko seuralle valtava asia" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Maailman paras ringettemaalivahti palaa Luvialle: "Tämä on koko seuralle valtava asia"

Maria Perkkola tunnetaan myös taitavasta mailapelistään maalin suulla.

15.5.2017 18:27

Luvian Kiekko kiinnitti ensi kauden joukkueeseensa valtavan lisäpalasen, kun tämän hetken paras suomalainen ringettemaalivahti Maria Perkkola liittyy vuoden sopimuksella LuKin ryhmään.

Suomen huippuvahtien kategoriaan muutama vuosi sitten juuri LuKin paidassa ponnistanut veskari voitti viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuden Raision Nuorisokiekon riveissä. Hän on myös ringettemaajoukkueen kiistaton ykkösmaalivahti tällä hetkellä. Perkkola valittiin kauden päätteeksi SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmentaja Antero Kivelä on luonnollisesti onnellinen, että Perkkolan tasoinen maalivahti liittyy LuKin joukkueeseen.

–Vuosi sitten yritimme tosissamme, että saisimme hänet takaisin Luvialle. Silloin ei ihan tärpännyt, mutta nyt se onnistui. Tämä on koko seuralle valtava asia, koska kyseessä on kiistatta Suomen ja maailman paras ringettemaalivahti, Kivelä iloitsee.

Ehkä isoin juttu Perkkolassa on se, että hän pystyy kääntämään tasaisia pelejä joukkueensa eduksi. Tällaisia maalivahteja ei Suomessa kauhean paljon ole.

LuKilla on ensi kaudeksi kasassa 15 pelaajasopimusta. Viime kauden nuori joukkue on jatkamassa lähes kokonaisuudessaan. Perkkolankaan kanssa LuKista ei tule suurinta mestarisuosikkia.

–Emme me missään nimessä ole suosikkeja nappaamaan kultamitalia, ja sen tietää myös Perkkola. Lähdemme tavoittelemaan sijoitusta neljän parhaan joukossa, Kivelä analysoi.

LuKi etsii edelleen kahta uutta pelaajaa ensi kauden joukkueeseensa. Perkkolan saapuminen saattaa parhaimmillaan tuoda muitakin laatupelaajia sinipaitojen kokoonpanoon.

–Yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää etsimme. Lupaavia pelaajia meillä on jo aika paljon, mutta kokemusta ryhmästä puuttuu. Toivottavasti Perkkolan hankkimisen seurauksena saadaan houkuteltua joku muukin laatupelaaja meille, Kivelä kiteyttää.

–Joka tapauksessa tilanne on kannaltamme huomattavasti parempi kuin vuosi sitten. Joukkueen rakennus on todella hyvällä mallilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: