Classic piti mestaruuden – EräViikingit kaatui synkkään toiseen erään - Urheilu - Satakunnan Kansa

Classic piti mestaruuden – EräViikingit kaatui synkkään toiseen erään

22.4.2017 19:07

Tampereen Classic uusi miesten salibandyn Suomen mestaruuden, kun helsinkiläisvastus EräViikingit kaatui Helsingin Areenalla pelatussa Superfinaalissa 9–6. Classicin saldo Superfinaaleissa on täydellinen: vuosi sitten se kaatoi historian ensimmäisessä Superfinaalissa Oilersin.

Ottelusta oli lupa odottaa tapahtumarikasta, vastakkain kun olivat Suomen kaksi parasta hyökkäystä. Ison pelin jännityspainetta ei ollutkaan, paitsi puolustuksissa: jo avauserässä taottiin kuusi maalia, kolme kumpikin. Ja maalivahdeille kertyi torjuntoja vain kaksi ja viisi.

Ja kuten aiemmin pelatussa naisten finaalissa, myös miehissä ratkaisu saatiin toisessa erässä. Sami Johansson vei Classicin 4–3-johtoon, ja sitten vaihtopenkiltä nostettu yllätysmies Oskari Heikkilä iski kauden ensimmäisellä maalillaan 5–3.

Jani Kukkola toi EräViikingit vielä maalin päähän, mutta sitten fuusioseuralla synkkeni. Classic maalasi kolmesti alle kahteen minuuttiin erän loppupuolella, huipennuksena Nico Salon nousu maalille puolustuksesta piittaamatta ja nosto yläkulmaan. Se toi taululle lukemat 8–4 päätöserään.

Sillassa ollut EräViikingit nousi vielä viimeisellä 20-minuuttisella sinnittelemään, kun Miko Kailiala jatkoi tehokasta pudotuspelikevättään. Ottelussa kolme maalia tehnyt Kailiala nosti pudotuspelien maalisaldonsa 21:een eli uuteen ennätykseen. Kolmea maalia lähemmäs ei EräViikingit kuitenkaan päässyt, vaikka pelasi viimeiset neljä minuuttia ylivoimalla otettuaan maalivahdin pois.

–  Toisessa erässä pääsimme vastaiskuilla iskemään ja pääsimme karkuun. Viimeisessä erässä maalivahti Lassi Toriseva pelasi loistavasti, piti meitä pystyssä, vuoden miespelaajaksi valittu Classicin Salo tiivisti kenttähaastattelussa.

Yleisöä miesten finaalissa oli 9  512 eli ensimmäisen Superfinaalin määrästä jäätiin 575 katsojaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: