Juuso Riksman Aada Kannon taustajoukoissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Juuso Riksman otti Aada Kannon siipiensä suojaan: ”Mageeta, jos pystyn jotenkin auttamaan”

Porilainen 14-vuotias Aada Kanto on lupaava alppilaskija.

30.1.2020 6:00

Ässissä kausina 2005–2006 ja 2013–2015 kiekkoja pysäytellyt maalivahti Juuso Riksman valmistui viime marraskuussa urheilumanageriksi Vierumäen urheiluopistolta.

Kolme vuotta hän ehti työskennellä opintojensa ohella MTV:llä ja CMorella myyntipäällikkönä, kunnes työsuhde loppui tammikuun puolivälissä.

Nyt Riksman on ottanut ensimmäisen urheilijan niin sanotusti siipiensä suojaan. Hän on porilainen alppihiihtäjä Aada Kanto, 14.

–  Tämä on mielenkiintoinen uusi aluevaltaus. Haluan päästä auttamaan nuoria ja etenkin nuoria yksilöurheilijoita eteenpäin urallaan. On mageeta, jos pystyn jotenkin jeesaamaan Aadaa, Riksman sanoo.

Riksmanin pääasiallinen tehtävä on taloudenhankinta. Entinen ammattiurheilija ja HIFK:ssa Suomen mestaruudenkin voittanut maalivahti on toki myös hyvä antamaan vinkkejä tulevaisuuden lupaukselle kokonaisvaltaisesta urheilijan elämästä.

– Haluan auttaa siinäkin, että Aadasta tulee sellainen ”mallikansalainen”, jota voi ylpeänä viedä televisiohaastatteluihin.

– Eikä mitään vanhanliiton meininkiä, että tarra kypärään ja rahat pois, vaan nyt voi jo alkaa alustaa siviilipuolen asioita. Sitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun urheilu-ura päättyy, Riksman järkeilee.

Riksman korostaa samaa asiaa, jonka Kannot ottivat itse esiin. Huipulle pyrkivän nuoren kannattaa edetä ison tukijoukon kanssa, eikä yrittää tehdä kaikkea yksin.

Valtteri Bottasta voi olla helppo myydä sponsoreille, mutta teini-ikäisen urheilijan kohdalla on vähän eri. Täytyy olla samalla sivulla, että molemmat osapuolet puhuvat samaa kieltä.

Juuso Riksman pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta HIFK:n paidassa huhtikuussa 2011.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut