Jutta Rantala ja Hanna Ruohomaa Suomen mestareita - Urheilu - Satakunnan Kansa

Satakuntalaiskaksikko nosteli mestaruuspyttyä naisten Liigan päätöksessä – myös hopeajoukkueessa satakuntalaisväriä

Hanna Ruohomaa ja Jutta Rantala pääsivät nostamaan voittopyttyä HJK:n mestaruuden merkiksi.

20.10.2019 18:47

Helsinki

Naisten liigan maalikuningattaruuden voittanut Jutta Rantala huipensi kautensa kahdella osumalla, kun HJK paketoi mestaruuskautensa kotikentällään voitolla FC Hongasta maalein 3–1. Maalit nostivat köyliöläislähtöisen Euran Pallon kasvatin kauden kokonaismaalimäärän 22:een.

Vaikka HJK oli varmistanut mestaruutensa jo aiemmin, pääsi joukkue nostelemaan kannua vasta päätösottelun jälkeen. Päätösvihellys vapauttikin pelaajat villiin mestaruustanssiin. Edellisen kerran HJK oli voittanut mestaruuden 14 vuotta sitten kaudella 2005.

– Nyt on helpottava fiilis. Pitkä kausi on ohi ja mitali kaulassa, Rantala myhäili.

HJK:n ja marraskuussa 20 vuotta täyttävän Rantalan kausi oli napakymppi, sillä liigamestaruuden lisäksi helsinkiläiset pääsivät keväällä juhlimaan Suomen cupin voittoa.

– Upea kausi. Ei tätä kautta voi oikein paremmin kuvailla. On ollut hienoa pelata tässä joukkueessa tällä kaudella, Rantala hykerteli mestaruushumun keskellä.

Rantala ei tunnustanut maalien juhlimisen väsyttävän.

– Oli kiva taas päästä tekemään maaleja.

Rantalalla oli jalkansa pelissä myös HJK:n kolmannessa osumassa, kun hän vapautti vaihdosta kentälle tulleen toisen euralaislähtöisen Hanna Ruohomaan läpiajoon.

– Näin, että Hannalla oli paremmin tilaa edetä ja päätin syöttää.

Eikä Ruohonmaa jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Ruohomaalle onnistuminen maistui poikkeuksellisen makealta, sillä maali oli hänelle vasta kauden neljäs ja ensimmäinen sitten toukokuun lopun.

Loppukauden kuvioita sotki harjoituksissa murtunut oikean jalan isovarvas, mikä piti Ruohomaan syksyllä poissa pelikentiltä kuusi viikkoa.

– Se oli harmittava juttu. Huonoa tuuria, mutta kuntoutus meni onneksi hyvin. Oli hienoa päästä päättämään kausi kentälle ja vielä maalintekoon.

Ruohomaa antoi tunnustusta Rantalalle, joka oli HJK:n mestaruuden tae.

– Jutta on molempijalkainen ja monipuolinen hyökkääjä. Hän on tehnyt paljon maaleja, mutta ollut tärkeässä roolissa myös kaikissa erikoistilanteissamme, Ruohomaa muistutti.

Molemmat satakuntalaiset ovat työskennelleet pelaamisen ohessa HJK:n iltapäiväkerhossa, mutta mestaruuden jälkeisen päivän pelaajat olivat saaneet vapaaksi.

– Se on otettu vapaaksi. Jää nähtäväksi, Rantala pohti mestaruusillan jatkoa.

FC Hongan riveissä hopeaa pokkasi porilaisen NiceFutiksen kasvatti maalivahti Milla-Maj Majasaari, joka oli päätösottelussa lepovuorossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: