Norwichilla ja Bournemouthilla yhteensä vain yksi voitto kahdestakymmenestä viime pelistä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Norwichilla ja Bournemouthilla yhteensä vain yksi voitto kahdestakymmenestä viime pelistä: ”Valioliigan romuralli"

Teemu Pukin tehoille on taas tarvetta.

18.1.2020 15:12

Lauantain pelipoiminta on jalkapallon Valioliigan todellinen jumbokamppailu Norwich–Bournemouth.

Päivän kiinnostavin peli

Norwich ja Bournemouth ovat kaikilla mittareilla Valioliigan kaksi tämän hetken huonointa joukkuetta. Ne ovat sarjataulukossa peräkkäin häntäsijoilla (Norwich 20. ja Bournemouth 19.).

Norwichin edellinen voitto Valioliigassa on marraskuulta, eikä Bournemouthkaan ole voittanut marraskuun alun jälkeen kuin yhden sarjapelin. Etenkin Norwichille peli on todellinen kuolemanottelu, sillä tappiolla sen asema taulukon hännässä betonisoituisi entistä tiukemmin, kun päävastustaja saisi kolme pistettä lisää.

Norwichin kannalta positiivista ottelun lähtöasetelmissa on se, että vastustajan kokoonpano-ongelmat ovat edelleen melkoisia usean avainpelaajan ollessa pois. Norwichin itsensä kannalta olennaisin kysymys on se, pystyykö joukkueen maalitykki ja tärkein pelaaja Teemu Pukki pelaamaan, ja missä vireessä.

Pukin reisivamman oletetaan olevan sen verran hyvällä mallilla, että palaaminen avaukseen on luokkaa 75/25. Oman pikantin lisämausteensa Pukin vireelle luo tietenkin pelaajan osallistuminen torstaina Suomessa Urheilugaalaan. Aina matkustamiset ja juhlimiset hieman verottavat.

Pukin pelatessa jotakuinkin normivireessään Norwichin kuuluu olla jumbofinaalissa noin 43-prosenttinen suosikki. Vedonlyönnillisesti Veikkaus tarjoaa Norwichin voitosta (kohde 7324) kerrointa 2,25. Vihjeen kirjoittamishetkellä tarjous on markkinoiden korkein. Jos kerroin pysyy ja Pukki pelaa, niin Norwichia voi aivan hyvin ottaa hieman jännitysvedoksi.

Maalimäärällisesti uskon ottelun olevan runsasmaalinen. Veikkaus valitettavasti on muuta markkinaa enemmän samalla kannalla itseni kanssa, eikä siltä osastolta löydy pelattavaa. Ottelu alkaa kello 17.

Päivän paras vetovihje

Myös lauantain paras pitkävetohaku löytyy Valioliigasta. Arsenal–Sheffield United peliin maistuu alle 2,5 maalia kohteen 7311 kertoimella 1,83. Oma kerroinrajani on 1,75.

Arsenalin peli on tiivistynyt merkittävästi Mikel Artetan astuttua joukkueen peräsimeen joulukuun lopussa. Artetan tulon jälkeen Arsenalille on kaikissa kilpailuissa tehty viidessä pelissä vain neljä maalia. Toki puolustuspelaamiseen keskittyminen on myös syönyt omia maalimääriä, mutta tuloksen teon kannalta suunta on oikea.

Arsenalin hyökkäystehoihin vaikuttaa myös se, että joukkueen ykköshyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang on pelikiellossa. Kun Sheffield United on puolestaan ollut koko sarjan vähämaalisin joukkue 2,5 maalin linjalla mitattuna sekä kaikissa otteluissa että erityisesti vierasoteluissa, on tähän peliin tyrkyllä kaikki underin elementit.

Sheffield Unitedin kauden kaikista otteluista 77 prosenttia (17/22) on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen. Vieraissa lukemat ovat vieläkin vähämaalisemmat; 82 prosenttia (9/11). Ottelu alkaa kello 17.

Päivän pelit: 7311 Arsenal-Sheffield United, alle 2,5 maalia (kerroin 1,83).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 7/7/191%.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut