Tottenham rajussa nousussa Jose Mourihon kyydissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tottenham rajussa nousussa Jose Mourihon kyydissä – koska Ferrari vaihtuu bussiin ja otteluiden maalimäärät alkavat pudota?

Jose Mourinho on saanut vahvan alun manageritaipaleelleen Tottenhamissa.

22.12.2019 7:00

Sunnuntain ehdoton urheilullinen herkku on Valioliigan Lontoon derby Tottenham–Chelsea. Olen tässä vahvasti Tottenhamin miehiä.

Päivän kiinnostavin peli

Jose Mourinho tuli Tottenhamin peräsimeen 20. marraskuuta. Sen jälkeen joukkue on mennyt jatkoon Mestarien liigassa ja pelannut Valioliigassa viisi ottelua saldolla 4–0–1, maalit 14–7. Joukkueen suunta on erittäin odotetusti ylöspäin, kohti sen todellista potentiaalia. Mourinhon tulon impakti-vaikutus ei ole mikään yllätys, ja uskon sen kantavan ainakin tämän kauden loppuun saakka.

Valioliigassakin joukkue on jo noussut Mestarien liigan ensi kauden paikoille oikeuttaville sijoille. Uskon suunnan olevan jatkossa vähintäänkin riittävä tuon tavoitteen saavuttamiseen. Paikallispeli Chelseaa vastaan on päämäärää ajatellen yksi ratkaisevimmista yksittäisistä otteluista.

Ei tarvitse olla kovin ihmeellinen ennustaja tietääkseen, että tähän peliin Mourinholla on erityislataus miehen oman Chelsea-taustan takia.

Chelsean peli on viime aikoina ollut ailahtelevaa. Valioliigassa Chelsea on hävinnyt viidestä viime pelistään neljä. Vire-etu on derbyssä vahvasti Tottenhamilla.

Kokoonpanoissa Tottenhamilta puuttuu Erik Lamela, Ben Davies ja Tanguy Ndombele. Silti oikeastaan ainut poissaolo, mille kuuluu antaa painoa on ykkösmaalivahti Hugo Llorisin puuttuminen. Paulo Gazzaniga ei ole saman tason veskari ja kovissa peleissä yksikin turha virhe voi maksaa paljon.

Chelsea pääsee otteluun käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Vaikka hieman kuuluukin Chelseaa hyvittää, pidän Tottenhamia ottelussa lähes 45-prosenttisena suosikkina.

Vedonlyönnillisesti Veikkaus on tässä hyvin paljon samaa mieltä ja on osannut painaa Tottenhamin markkinoiden ylivoimaisesti matalimpaan kertoimeen. Totta kai tämä vastaavasti nostaa Chelsean kertoimen pilviin, markkinoiden korkeimmaksi, mutta en Chelseaa pelaisi edes tarjotulla 3,05 kertoimella (kohde 978).

Maalimäärällisesti olen jo useamman ottelun ajan odotellut Tottenhamin vähämaalistuvan Mourinhon alaisuudessa, ja odottelen sitä tässäkin. Ottelun parhaana vetovalintana pidänkin alle 2,5 maalista kohteessa 983 luvattua 2,40-kerrointa. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain paras pitkävetohaku on kohteen 966 kotijoukkue Sheffield W kertoimella 1,68. Sheffield W on vaikean kauden aloituksen jälkeen kohonnut syyskuussa puikkoihin tulleen Gary Monkin alaisuudessa Mestaruussarjassa jo nousukarsintasijoille. Viidestä viime ottelustaan sheffieldiläiset eivät ole hävinnet ainuttakaan ja peliesitykset ovat olleet todella hyviä.

Nyt vastassa olevan Bristol Cityn viime otteluista ei voi sanoa samaa. Joukkue on pikkuhiljaa palaamassa tasolleen, sarjan keskikastiin. Peräkkäiset kotitappiot Millwallille ja Blackburnille kertovat tasosta ja samalla ovat varmasti vaikuttaneet myös itseluottamukseen alentavasti. Näistä lähtökohdista pidän kotonaan tällä kaudella vain yhden pelin hävinnyttä Sheffield W:tä nyt lähes suursuosikkina.

Hyvää tulitukea Sheffield W:lle saa siitä, että joukkueen kerroin on vetomarkkinoilla laskenut koko ajan ottelua kohden. Alkuviikosta keskikerroin on pudonnut peräti noin kolme kymmenystä. Veikkauksen 1,68 alkaa olla jo varsin kilpailukykyinen tarjous. Ottelu alkaa kello 14.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 99/188, palautusprosentti 98.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: