Pori ei aseta ulkokenttiä tai kuntoportaita käyttökieltoon, mutta vetoaa liikkujien vastuullisuuteen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pori ei aseta ulkokenttiä tai kuntoportaita käyttökieltoon, mutta vetoaa liikkujien vastuullisuuteen

Portaista on tulossa pitkät ja komeat. Kaidetta niihin ei tule. ­

17.4.2020 17:13 | Päivitetty 17.4.2020 17:15

Pori

Kotioloissa vietetyt viikot alkavat kyllästyttää. Siitä on nähty viitteitä muun muassa Porin urheilukeskuksen alueella, jossa kentät ovat alkaneet houkutella pelaajia.

Porin kaupunki ei aio asettaa ulkokenttiä käyttökieltoon eikä se aitaamattomissa paikoissa helposti onnistuisikaan. Sen sijaan kaupunki vetoaa tiedotteessaan liikkujien vastuullisuuteen: ulkona liikkuminen on suositeltavaa, mutta annettuja määräyksiä kontaktien välttämisestä, etäisyyden pitämisestä sekä yskimis- ja käsihygieniasta huolehtimisesta tulee noudattaa.

– Peliporukoita ei tule kasata kaveripiiristä tai joukkuekavereista, sillä ylimääräisiä kontakteja on todellakin syytä välttää. Urheiluseurat ovatkin käyttäneet hienosti luovuuttaan ja järjestäneet mahdollisuuksia etätreeneihin, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti kiittää tiedotteessa.

Kaupunki muistuttaa vastuullisuudesta kaikessa ulkoilussa.

– Porissa on useammat kuntoportaat, joita saa käyttää. Portaissa pitää kuitenkin noudattaa yhdenmukaisia sääntöjä ja kulkea niitä ainoastaan ylöspäin. Alaspäin kuljetaan portaiden vierustaa, jolloin vältytään kohtaamisilta portaissa, Lahti muistuttaa.

Kaupunki toivoo myös ulkoilun rytmittämistä kellon mukaan. Tiedotteessa muistutetaan, että tiettyinä kellonaikoina ihmisiä on liikkeellä enemmän kuin toisina, joten aikatauluista kannattaa joustaa ja kokeilla liikkumista vaikka aamulla ennen työpäivää tai keskellä päivää, mikäli siihen on mahdollisuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?