Pekka Virta myönsi, ettei urheilu kuulu nyt keskiöön – valmentaja ei jossittele, vaikka Lukko oli kevään paras joukkue: ”Sitä ei kukaan ota meiltä pois” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pekka Virta myönsi, ettei urheilu kuulu nyt keskiöön – valmentaja ei jossittele, vaikka Lukko oli kevään paras joukkue: ”Sitä ei kukaan ota meiltä pois”

Pekka Virta johdatti Lukon kevätkauden parhaaksi joukkueeksi.

13.3.2020 16:44

Satakunnan Kansa haastatteli Lukon päävalmentajaa Pekka Virtaa juuri ennen kuin Liiga tiedotti päätöksestään päättää kausi välittömästi.

Haastatteluhetkellä Virta odotti ja toivoi, ettei pelejä enää pelata.

– Asiat pitää panna perspektiiviin. Urheilu ei kuulu nyt keskiöön.

Virta kertoi, ettei hän ole puinut asiaa sen enempää joukkueen kanssa. Hän kuitenkin ymmärsi, että jokaisella on huolensa ja murheensa oman ja läheisten terveyden kanssa.

– Siksi tämä on isompi asia kuin urheilu. Meidänkin uusioperheeseen kuuluu seitsemän lasta, ja vaimo pitäisi saada Ruotsista takaisin Suomeen. Näissä asioissa on riittävästi murehdittavaa.

Kolmas ilman mitalia

Lukko oli runkosarjan kolmas. Jos se olisi pelannut lauantaina ja ottanut pisteenkin, joukkue olisi noussut toiseksi.

Tämän vuoden puolella raumalaiset olivat Liigan selvästi paras joukkue.

– Siitä ajasta, kun pelasimme jäi tietysti todella hyvä maku. Sitä ei kukaan ota meiltä pois.

Mutta olisiko tämä ollut vihdoin se kevät, jolloin Raumalla olisi menty jopa mestaruuteen saakka? Jossittelua on varmasti luvassa, mutta Virta ei halua lähteä siihen mukaan.

– Ei ole sellaista asiaa, josta ei jossiteltaisi. Ei varsinkaan Rauman ja Porin välillä. Olen 30 vuotta sitä katsellut, enkä ymmärrä, kuka siitä hyötyy

– Ainakaan minä en lähde tähän jossitteluun millään tavalla mukaan. Meneillään on nyt isompi asia kuin urheilu.

Liigan päätöksen mukaan mestaruutta ja mitaleita ei jaeta. Lukko olisi ollut mitalisijalla, mutta Virta oli sillä kannalla, että mitalit pitääkin jättää jakamatta.

– Lopputulos on se, että kausi jää kesken, joten mitalien jakaminen olisi turhaa ja teennäistä.

– Tässä saa nyt koko ihmiskunta köniinsä. Urheilu on maailman kivoin turha asia, johon voidaan palata taas, kun tärkeät asiat ovat kunnossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos