Ässät lähtee Ouluun vasta lauantaina - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ässät lähtee Ouluun vasta lauantaina, jos silloinkaan: ”Tyhjille katsomoille pelaaminen oli ihan järkyttävä kokemus”

Jari Levonen hyvästeli liigakaukalot ilman katsojia. Kiitosvuorossa Ässien Tommi Taimi.

13.3.2020 15:31

Liigahallituksen vielä pohtiessa seuraavia askelmerkkejään Ässät on vetänyt jo omat johtopäätöksensä. Joukkue ei lähtenyt alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Ouluun perjantaina, vaan jäi odottelemaan päätöksiä, joita liigahallituksen perjantai-illan kokouksessa mahdollisesti tehdään.

Jos runkosarjan päätöskierros pelataan, matkaa Pata Kärppien vieraaksi varhain lauantaiaamuna.

– Turha lähteä hotelliin yöpymään ja altistamaan itseään mahdollisille tartunnoille tässä tilanteessa. Tilanne on valitettava, mutta terveys edellä pitää mennä, Ässien puolustaja Tommi Taimi sanoo.

Pelaajia edustavan Suomen jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan mukaan liigapelaajien toive tai jopa vaatimus on, että kausi päättyy välittömästi koronavirusepidemian takia.

– Olen täysin samoilla linjoilla. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, minkälaiset riskit pelaamiseen liittyy. Seurojen pitää miettiä pelaajien lisäksi perheitä ja heidän terveyttään.

Liigaa pelattiin torstaina tyhjille katsomoille. Samalla kaavalla on tarkoitus pelata lauantaina runkosarjan päätöskierros, ellei toisenlaista päätöstä tule sitä ennen.

– Tyhjille katsomoille pelaaminen oli rehellisesti sanottuna ihan järkyttävä kokemus. Tietynlainen tunne puuttui kokonaan, Taimi myöntää.

Puolustaja sanoo, että koronavirus on luonnollisesti ollut puheenaiheena pinnalla myös Ässien pukukopissa.

– Onhan tämä shokki. Kaikki ovat tehneet hemmetisti töitä pitkään päästäkseen pelaamaan playoffseja ja nyt tilanne on tämä. Toistan silti, että terveys edellä pitää nyt mennä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos