Meksiko kaatoi Yhdysvallat Gold cupin finaalissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Meksiko kaatoi Yhdysvallat Gold cupin finaalissa

Jonathan dos Santos laukoi voittomaalin toisella puoliajalla.

Meksikon kapteeni Andres Guardado suuteli voittopystiä finaalin jälkeen.

8.7.2019 10:22

Meksiko on voittanut jalkapallon Pohjois- ja Keski-Amerikan ja Karibian alueen mestaruuden. Meksiko kukisti Gold cupin loppuottelussa Chicagossa maanosan toisen mahtimaan Yhdysvallat 1–0.

Yli 62  000 katsojan edessä pelatun tasaisen ottelun ainoan maalin iski 73. minuutilla Los Angeles Galaxyn keskikenttäpelaaja Jonathan dos Santos.

Yhdysvalloilla oli ottelun alkupuolella useita maalipaikkoja, mutta kotijoukkue ei hyödyntänyt niitä. Ensin Chelsean Christian Pulisic ampui loistopaikasta suoraan päin Meksikon maalivahtia Guillermo Ochoaa, ja paria minuuttia myöhemmin Jozy Altidore laukoi ohi pelattuaan itsensä ensin vastakkain Ochoan kanssa.

Argentiinalaisen Gerardo Martinon luotsaama Meksiko pääsi pelin edetessä otteluun paremmin mukaan.

Voittomaali oli komea: Rodolfo Pizarro vei palloa pitkin oikeaa laitaa ja syötti Raul Jimenezille, joka antoi nätin kantapääsyötön dos Santosille. Tämä pääsi laukomaan yläkulmaan ohi amerikkalaisvahti Zack Steffenin.

Kahden maan dominointia

Gold cupin mestaruus on Meksikolle kahdeksas. Edellisen turnauksen kaksi vuotta sitten voitti Yhdysvallat, joka olisi sunnuntain finaalin voittamalla voinut nousta Meksikon kanssa tasoihin seitsemään mestaruuteen. Meksikon edellinen mestaruus oli vuodelta 2015.

Nämä kaksi maata ovat dominoineet Gold cupia siitä lähtien, kun turnausta alettiin vuonna 1991 pelata. Vain vuonna 2000 mestaruus karkasi Kanadaan.

Tämänvuotisen turnauksen pronssisija jaettiin Jamaikan ja Haitin kesken.

Jalkapallon suosio Yhdysvalloissa on ollut kovassa nousussa tällä vuosikymmenellä. Miesten maajoukkue koki kuitenkin takaiskun toissa vuonna, kun se ei selviytynyt vuoden 2018 MM-lopputurnaukseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: