Korte voitti Nezirin kahdessa aitastartissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Korte voitti Nezirin kahdessa aitastartissa – molemmat kirmasivat alle 13 sekunnin: ”Olen tyytyväinen, vaikka jäin kakkoseksi”

Annimari Korte oli Espoossa nopeampi kuin Nooralotta Neziri.

27.6.2020 21:12

Espoo

Suomalaiset naisaiturit Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske järjestivät odotetun vauhdikkaan näytöksen Espoon Teemakisojen pika-aidoissa. Korte voitti ensimmäisen juoksun kauden kotimaisella kärkiajalla 12,81 ja toisen ajalla 12,82. Myös Neziri alitti 13 sekuntia kahdesti ja Hurske kerran.

Korte kertoi Ylen tv-haastattelussa pettyneensä, koska hän kolhi käsiään Nezirin kanssa molemmissa juoksuissa. Muulle medialle hän ei ilmestynyt juoksuja kommentoimaan.

Neziri oli ensimmäisessä kilpailussa toinen ajalla 12,93 ja paransi toisessa 12,91:een.

– Olen tyytyväinen, vaikka jäin kakkoseksi, Neziri huudahti hymyillen asiainhoitajalleen heti juoksun jälkeen.

Kauden avaus oli Nezirin uran ylivoimaisesti paras. Hänellä on ollut tapana parantaa aikojaan kauden aikana useilla kymmenyksellä.

–  Minulla ei ollut tähän juoksuun minkäänlaisia odotuksia. Sanoin etukäteen valmentajalle, että voi tulla mitä tahansa 12,80 ja 13,20:n välillä. Onneksi meni lähemmäksi 12,80:ntä, Neziri naurahti.

Neziri vahvisti, että hänen ja Korteen kädet osuivat toisiinsa molemmissa lähdöissä. Hän arveli sen verottaneen aikaa ehkä parilla sadasosalla.

– Olisi voinut mennä 12,89, mutta ei sillä ole mitään väliä, Neziri totesi ja keskittyi iloitsemaan vauhdikkaasta kauden avauksesta.

Korteen juoksut olivat tasapainoisia alusta loppuun. Nezirin startti oli varsinkin ensimmäisessä juoksussa heikko. Juoksun keskivaiheilla hän näytti etenevän jopa Kortetta rivakammin.

–  Olen varmaan parantanut harjoituskaudella lähtöä enemmän kuin mitään muuta. Nyt en kuitenkaan ollut lähdöissä niin rohkea kuin harjoituksissa, Neziri tunnusti.

Neziri kertoi, että paineetkin olivat kovat, kun Suomen tasokas parhaimmisto kohtasi toisensa ensi kertaa tällä kaudella.

–  Otin juoksusta paineita. Oli totinen kisa, vaikka kaikki on satsattu elokuulle, Neziri vahvisti.

–  Mutta tällaiset kilpailut kouluttavat ihan älyttömästi.

Hurske juoksi ensimmäisessä startissa 12,98 ja toisessa 13,16.

–  Ensimmäinen juoksu meni runttaamiseksi. Toinen harmittaa vielä enemmän, koska tavoitteena oli juosta kaikki juoksut alle 13 sekunnin, Hurske kertoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: