Suomella neljän kuukauden tärkeä rupeama - Urheilu - Satakunnan Kansa

Olympiakarsinnat kesän tärkeistä tapahtumista tärkein – VaLePakin miettii Tampereen tulevaa areenaa mielenkiintoisena vaihtoehtona

Suomen maajoukkueella on edessään tärkeitä kuukausia uuden päävalmentajan Joel Banksin johdolla. Kuvassa maajoukkueen ja VaLePan Tommi Siirilä.

2.5.2019 17:48

Tampere

Tuore lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho korosti torstaina Tampereella pidetyssä maajoukkueiden tiedotustilaisuudessa elokuisten olympiakarsintojen olevan alkavan maajoukkuekauden tärkein tapahtuma.

–  Kesällä on useita tärkeitä tapahtumia, mutta näen elokuisten olympiakarsintojen olevan niistä tärkeimmän. Suomalaisen palloilujoukkueen saaminen mukaan Tokion olympialaisiin olisi aivan huikea juttu, Siika-aho sanoi.

Sekä miehet että naiset pelaavat alkukesästä Euroopan Kultaisessa liigassa, lopputurnaukset molemmilla ovat 21–22. kesäkuuta. Miesten olympiakarsintaturnaus Kanadaa, Kiina ja Argentiinaa vastaan pelataan 9–11.8. Kiinassa. Naiset pelaavat EM-alkulohkonsa Turkissa 23–29.8. ja miehet Sloveniassa 12–18.9.

Britti Joel Banks palkattiin huhtikuun lopulla miesten uudeksi päävalmentajaksi Venäjälle lähteneen Tuomas Sammelvuon paikalle. Hänen apuvalmentajakseen tuli päivää myöhemmin VaLePan kahteen mestaruuteen 2017–18 luotsannut Sami Kurttila.

"Etenkin Kiinaan saatava paras joukkue"

–  Valmentajat valitsevat joukkueen, mutta mielestäni etenkin elokuussa Kiinaan on saatava paras joukkue. Hyvä sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia. Toimitusjohtajana haluan luoda olosuhteet mahdollisimman hyviksi, joukkueen on oltava fyysisesti ja henkisesti huippuvireessä, Siika-aho sanoi.

Lähtökohtaisesti pahin vastustaja Kanada on maailmanrankingin 6:s.

–  En muista että olisi koskaan ollut tilannetta, jossa samassa lohkossa ei ole todellista huippumaata, sanoi itsekin EM-kisoissa 1993 pelannut Siika-aho.

Siika-aho myönsi, että Suomi saattaa hakea vuoden 2021 EM-kisojen alkulohkoa. Samana syksynä valmistuva Tampereen areena olisi ykkösvaihtoehto paikaksi. Myös liigamestari VaLePa pitää areenaa huippupaikkana mahdollisten finaalien halliksi.

–  Tulevaa on hankala ennustaa, mutta jos pelataan finaaleissa, niin tämä tuleva halli olisi mielenkiintoinen vaihtoehto, sanoi VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Banks ei ollut Tampereella vielä paikalla, sillä hän valmentaa Maaseikia Belgian liigan finaaleissa. Miesten maajoukkueen ensimmäinen Kultaisen liigan ottelu pelataan Tampereella 25. toukokuuta Ukrainaa vastaan.

Tapio Kangasniemen valmentama naisten maajoukkue aloittaa Espanjaa vastaan myös Hakametsän hallissa 25. toukokuuta. Mukana ovat kaikki parhaat pelaajat, Saksassa pelaava libero Roosa Koskelo ei ehtine mukaan.

–  Kesän tavoite on päästä Kultaisen liigan lopputurnaukseen sekä EM-kisoissa jatkoon alkulohkosta. Pitkällä tähtäimellä olisi tärkeää saada parhaita pelaajiamme kovempiin liigoihin pelaamaan, ainakin passari Kaisa Alanko olisi tällainen pelaaja, Kangasniemi sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut