Hevosryntäys Kokemäen vuoden avausraveihin – Yleisörajoituksia raveihin ei ole, mutta yleisön liikkumista alueella rajoitetaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hevosryntäys Kokemäen vuoden avausraveihin – Yleisörajoituksia raveihin ei ole, mutta yleisön liikkumista alueella rajoitetaan

Rapin Aatos starttaa yhtenä suosikkina Vilperi-ajoon.

14.8.2020 11:00

Kokemäki

Peräti 170 hevosta ilmoitettiin Kokemäellä tämän viikon lauantaina pidettäviin kuluvan vuoden ensimmäisiin raveihin. Kokemäen ravikausi alkaa normaalisti toukokuussa ja jatkuu perinteisillä kaksipäiväisillä juhannusraveilla.

Koronavirusepidemian takia tämän vuoden raviavaus siirtyi elokuulle.

Saunaravien päälähtö on perinteinen jo 42. kerran ravattava Vilperi-ajo, jonka 2 000 euron ykköspalkintoa tavoittelee 16 suomenhevosta. Mukana ovat muun muassa porilaisravurit Råger, Huvin Viku, Layla ja Rapin Aatos.

Lämminveristen päälähtöön osallistuu kahdeksan ravuria. Lähdön mielenkiintoisin hevonen on Esa Ylilammin ohjastama Ubertino Grif. 7-vuotias 1.10,6:n ennätyksen omaava 7-vuotias italialaisori tekee avausstartin uudessa kotimaassaan. Porissa kesäkuussa 213 962 euroa tienannut Ubertino Grif ravasi koelähdön hyväksytysti aikaan 1.16,9/2 100 metriä.

Illan kolmas lähtö on perinteinen Nakkila–Kiukainen-haasteajo. Kiukaisten joukkueen muodostavat Aki Bly, Juha J. Jokinen, Matti Lammela, Rami Mäenpää, Timo Saarikko ja Virve Vuohijoki. Nakkilan joukkueessa ohjastavat Jarkko Hohtari, Jouni Kivelä, Kari Puosi, Outi Puosi, Kauko Toroska ja Teemu Toroska.

Kahdentoista totolähdön ravit alkavat lauantaina kello 18.00. Ennen sitä ajetaan kaksi ponilähtöä sekä yksi koelähtö.

Yleisörajoituksia raveihin ei ole, mutta yleisön liikkumista alueella rajoitetaan.

– Aiemmin ravirata-alueella on saanut liikkua vapaasti, mutta nyt esimerkiksi tallialueelle ei pääse muuten kuin erityisellä tallikortilla. Toivonkin, että yleisö kantaa vastuuta turvaväleistä ja omasta liikkumisestaan, Sataravi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Meri Elomaa opastaa.

Lisäksi lipun ostaneet voivat halutessaan jättää nimensä ja yhteystietonsa nimenkeruupaikalle. Tällä viranomaissuosituksella pyritään takaamaan se, että mahdollisessa altistustilanteessa paikalla olleet voidaan tavoittaa.

– Nimen jättäminen on täysin vapaaehtoista, Elomaa toteaa.

Lauantain saunaravien lisäksi Kokemäellä ravataan syyskuussa kahdet ravit, sunnuntaina 6. sekä lauantaina 26. päivänä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: