Nooralotta Neziri juoksu 200 metrin aitojen Suomen ennätyksen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nooralotta Neziri juoksi 200 metrin aitojen Suomen ennätyksen Oslossa: ”Se saattoi pelastaa koko juoksun”

Nooralott Neziri on hyvässä kunnossa.

11.6.2020 21:37

Nooralotta Neziri sijoittui parhaana suomalaisena toiseksi naisten 200 metrin aitajuoksussa Norjan Oslossa. Kauden ensimmäiseen kilpailuunsa osallistunut Neziri juoksi Oslon Bislett-stadionilla ajan 26,65, joka on uusi Suomen ennätys.

Viime viikolla uransa toiseksi parhaan ajan (12,84) 100 metrin aidoissa pinkonut Annimari Korte oli neljän juoksijan matkalla kolmas ajalla 26,70.

Edellinen matkan Suomen ennätys oli Emma Koistisen vuonna 2016 juoksema 27,13, joten myös Korte alitti ennätyksen kirkkaasti.

– Se oli ihan hirveää. Melkein sama tunne, kun juoksin 400 metriä. En onneksi lähtenyt kauhean hyvin. Se saattoi pelastaa koko juoksun. Olisinko paremmalla startilla jaksanut maaliin, Neziri veisteli puolivakavissaan Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Neziri aloittaa 100 metrin aitakisat Espoossa kesäkuun lopussa.

– Tämä oli varmaan nyt kevään harjoituskauden viimeinen kova nopeuskestävyystreeni. Harjoitukset ovat menneet hyvin. Varsinkin viime viikosta lähtien on tuntunut hyvältä. Uskon vahvasti, että olen tänä kesänä ennätyskunnossa, Neziri arveli.

Kisan voitti Norjan Line Kloster ajalla 26,11, joka on Pohjoismaiden ennätys. Satasen aitojen kirkkain norjalaistähti Isabelle Pedersen jätettiin viimeiseksi ajalla 28,11.

Korte kertoi, että reissu Norjaan oli lähinnä työmatka, joka käytiin tekemässä.

– Vaikeaa oli, kun piti mennä yhdeksällä askeleella aitavälit, kun en ollut tätä harjoitellut. Jouduin siksi supistamaan askelta ja kaikki aidat tulivat päälle. Kahdeksan askeleen rytmi olisi ollut sujuvaa, mutta kun en osaa aitoa molemmilla jaloilla, Korte ruoti.

Oslossa kisataan torstai-iltana näytöskilpailu, joka kantaa nimeä Impossible Games. Alun perin Oslossa piti kisata Timanttiliigan kilpailu, mutta koronaviruspandemia esti suunnitelmat

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: