Järjestöt vaativat: yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle lisättävä paralympialaiset sekä naisten jalkapallon ja jääkiekon arvokisat - Urheilu - Satakunnan Kansa

Järjestöt vaativat: yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle lisättävä paralympialaiset sekä naisten jalkapallon ja jääkiekon arvokisat

Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Megan Rapinoe on kansainvälisesti tunnettu tähti.

16.6.2020 18:12

Naisjärjestöjen Keskusliitto, Suomen Paralympiakomitea, Monaliiku-yhdistys ja Finlands Svenska Idrott sekä På samma linje -hanke julkaisivat tiistaina kannanoton, jossa vaaditaan naisten jalkapallon ja jääkiekon arvokilpailujen sekä paralympialaisten lisäämistä yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle.

– Naisten urheilutapahtumien televisiointi ja katsojaluvut ovat viime vuosina nousseet huimasti. Samalla naisten urheilun asema, myös joukkuelajeissa, on ratkaisevasti muuttunut, kannanotossa todetaan.

Yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien lista määrittää, minkä tapahtumien tulee olla Suomessa vapaasti nähtävissä. Liikenne- ja viestintäministeriö arvioi parhaillaan listan ajantasaisuutta.

Järjestöt perustelevat kannanotossaan, että naisten arvokisojen tunnustaminen miesten kisojen tavalla yhteiskunnallisesti merkittäviksi on välttämätöntä naisten urheilun kehittymiselle.

– Ennen kaikkea se antaa vahvan viestin siitä, että Suomi on valtiona sitoutunut sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen myös urheilussa, todetaan kannanoton päätteeksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: