"On ajateltu, että vain miesten urheilu kiinnostaa ja että naiset voivat vähän harrastella siinä sivussa" – Riikka Turtiainen on tutkinut, kuinka tasa-arvo toteutuu urheilumediassa, ja työnsarkaa riittää - Urheilu - Satakunnan Kansa

"On ajateltu, että vain miesten urheilu kiinnostaa ja että naiset voivat vähän harrastella siinä sivussa" – Riikka Turtiainen on tutkinut, kuinka tasa-arvo toteutuu urheilumediassa, ja työnsarkaa riittää

Kehitystä on tapahtunut viime vuosina paljon, mutta siihen ei pidä tuudittautua. Työtä on tehtävä myös jatkossa, jottei lupaava ilmiö tyrehdy kesken kaiken. Näin uskoo filosofian tohtori Riikka Turtiainen.

Yhdysvallat juhli naisten jalkapallon MM-kilpailujen voittoa Ranskassa viime kesänä. Loppuottelussa kaatui Alankomaat. Yleisössä oli 57 900 katsojaa. Kuvassa pokaalia nostaa Megan Rapinoe, joka valittiin FIFA:n vuoden parhaaksi naisjalkapalloilijaksi 2019. Rapinoe myös teki loppuottelun avausmaalin rangaistuspotkusta. Yhdysvallat voitti lukemin 2–0.

14.2.2020 6:00

Pori

Kun Yhdysvallat kukisti Alankomaat jalkapallon naisten MM-kilpailujen loppuottelussa Ranskan Lyonissa viime kesänä, peliä seurasi Parc Olympique Lyonnais -stadionilla jopa 57 900 katsojaa.

Yksi näistä katsojista oli Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin yliopistonlehtori Riikka Turtiainen, joka työskentelee Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa Porin yliopistokeskuksessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: