Markus Laine tehtaili aivan uudenlaisen ennätyksen – nosti 310 kiloa ja juoksi heti perään Cooperin testin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Markus Laine tehtaili aivan uudenlaisen ennätyksen – nosti 310 kiloa ja juoksi heti perään Cooperin testin

Porilainen voimamies Markus Laine esiintyi tiistain Ennätystehdas-jaksossa, joka nauhoitettiin viime syksynä.

Markus Laine ei vielä tiedä, järjestetäänkö tänä vuonna vahvamiesurheilun MM-kisoja.­

13.5.2020 19:00

Ennätys se on sellainenkin, jos onnistuu sellaisessa, jota kukaan ei ole ennen ainakaan ennätysmielessä kokeillut.

Porilainen vahvamiesurheilija Markus Laine, 35, teki näin ollen historiaa Ennätystehdas-ohjelman jaksossa, joka oli kuvattu viime syksynä ja näytettiin televisiossa tiistai-iltana: Laine ei rikkonut kenenkään muun ennätystä, vaan teki oman sellaisen.

Ennätys koostui kahdesta osuudesta: maastavedon maksimista ja Cooperin testistä, jotka Laine teki peräjälkeen.

Ensin Laine rikkoi maastavetoennätyksensä nostamalla 310 kiloa. Sen jälkeen porilainen juoksi 2 800 metriä ennen kuin aikaraja umpeutui.

Juoksuradalla Laine oli kuitenkin pettynyt omaan suoritukseensa, sillä hänen tavoitteenaan oli ollut 3 000 metriä.

Tiistai-iltana tunnelma oli jo toisenlainen.

– Kun katsoin sitä televisiosta, niin se vain kertoo siitä, että ihmisiä me täällä olemme. Ei aina voi onnistua, Laine sanoo Satakunnan Kansalle.

”Lyödään siihen enemmän”

Laineen ennätyksentekoa varjosti viimekeväinen loukkaantuminen; hänen vasemman kätensä hauisjänne oli katkennut kokonaan poikki Porin vahvin mies -kilpailussa toukokuussa.

Käden kuntoutuminen oli vielä Ennätystehtaan nauhoitusten aikaan kesken, ja Laine oli joutunut pähkäilemään lääkärinsä kanssa, uskaltaako hän osallistua ohjelmaan vai ei.

– Käteni oli vielä kesällä paketissa, enkä ollut päässyt sillä juurikaan treenaamaan.

Kuvauksissa Laine kuitenkin innostui, sillä hänen oli alun perin nostaa maastavedosta vain 300 kiloa. Sen hän nostikin, mutta sen jälkeen suunnitelma muuttui yllättäen.

– Lyödään siihen enemmän, Laine sanoo Ennätystehtaassa.

Lopulta tangossa oli rautaa 310 kiloa, joka oli paitsi Laineen oma ennätys myös alle 90-kiloisten Suomen ennätys.

– Tykkään haastaa itseäni. Tästä on hyvä jatkaa MM-kisoihin, Laine sanoi ohjelman kuvauksissa syksyllä.

Vahvamiesurheilun MM-kisoihin Laine osallistui marras–joulukuun vaihteessa Intiassa. Sijoitus oli viides. Laine on aiemmin voittanut samassa kilpailussa kultaa vuonna 2017.

Kuinka käy kisojen?

Tämän vuoden kilpailuista ei toistaiseksi ole varmuutta koronaviruspandemian takia. Laine kertoo, että kilpailut voidaan mahdollisesti järjestää loppukesästä, jos tilanne maailmalla rauhoittuu.

Huhtikuun lopulla porilaisen piti olla kilpailemassa Ultimate Strongman -kutsukilpailuissa Ukrainassa, mutta nekin jouduttiin perumaan.

– Kausi tulee olemaan melko hiljainen ja haastava. Pitäisi treenata, mutten haluaisi mennä yleisille saleille. En halua riskeerata itseäni tai läheisiäni tällä, joten seuraan tilannetta, Laine kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?