Viron mitalimies Kirt jäi vain 67 senttiä 90 metrin rajasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Viron mitalimies Kirt jäi vain 67 senttiä 90 metrin rajasta

Helander jäi 82 metriin ja ihasteli Kirtin koleassa säässä heittämää kärkitulosta.

25.5.2019 20:14 | Päivitetty 25.5.2019 20:30

Keihäänheittäjä Magnus Kirt vahvisti lauantaina jäsenehdokkuuttaan 90 metrin heittäjien kerhossa. Virolainen Kirt kiskaisi Kultainen keihäs -kilpailussa Vantaalla miesten kauden kärkituloksen 89,33.

–  Enää vajaat 70 senttiä matkaa. Silti ysikymppinen ei voi olla päätavoite, vaan tärkeintä on pysyä kunnossa Dohan MM-kisoihin asti, viime kesän EM-pronssimitalisti Kirt totesi ja viittasi tämän kauden arvokisoihin.

Viime vuoden heinäkuussa Kirt heitti maansa ennätyksen 89,75 Marokossa, joten 90 metrin ylitys on haarukassa.

Myyrmäessä Kirtiä huoletti kolea sää, sillä ennen miehiä vuorossa olleet naiset kastuivat kilpailunsa aikana. Miestenkin kisan aikana satoi, mutta siinä vaiheessa Kirt oli jo pakannut piikkarinsa. Kolme heittoa riitti, ja 5  000 euron bonuksen tuoneen voittoheiton Kirt paiskasi jo ensimmäisellään.

–  Oli melkein enemmän vastaista tuulta kuin myötäistä. Se oli kova tulos, Vantaan kisan viime vuoden ykkösnimi Oliver Helander ihasteli Kirtin heittoa.

Helander heitti kahdesti yli 80 metriä, mutta 81,45 ja 82,17 metrin heitot olivat hänelle pettymyksiä kauden avauskisassa.

–  Heittäminen tuntui vaikealta, Helander harmitteli tekniikkaansa, mutta kertoi olevansa harjoituskauden jäljiltä fyysisesti iskussa.

Kankaanpään Teemu Narvi heitti 69,69 ja oli 12:s kaikkiaan 14 heittäjän joukossa. Trinidad-Tobagon Keshorn Walcott jäi yhdeksänneksi tuloksella 72,61.

Nokelainen onnistui avauskisassa

Keihäänheittäjien tähtäimessä ovat Dohan MM-kisojen tulosrajat, miehillä 83 metriä ja naisilla 61,50 metriä. Edellisissä MM-kisoissa Lontoossa 2017 suomalaisista kisasi vain Tero Pitkämäki.

Naiset loistivat kaksi vuotta sitten poissaolollaan, mutta Dohaan tähyävät erityisesti Vantaan voittaja Heidi Nokelainen ja Jenni Kangas, joka siirsi kauden avaustaan oikean jalan lähentäjälihaksen repeämän takia.

Olympiavoittaja Heli Rantasen valmennukseen siirtynyt Nokelainen ilahtui helposti lähteneestä 58,55 metrin heitostaan, joka on hänen paras kauden aloituksensa.

–  Harjoituskausi on mennyt hyvin. Vielä ei ollut tarkoitus halkaista kenttää, mutta sain hyvää tekemistä, Nokelainen kertasi.

Hänen ennätyksensä 62,13 on kolmen vuoden takaa. Kangas on heittänyt parhaallaan 60,98 vuonna 2017.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut