Annimari Korte päätti gp-illan huippuaikaan 12,76 – Nooralotta Neziri erittäin lähellä ennätystään Jyväskylässä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Annimari Korte päätti gp-illan huippuaikaan 12,76 – Nooralotta Neziri erittäin lähellä ennätystään Jyväskylässä

Naisten 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätys pelastui neljän sadasosan turvin.

Nooralotta Neziri oli lähellä ennätystään 100 metrin aitajuoksussa Jyväskylän gp-kisojen alkuerässä.

8.7.2020 22:02

STT, Jyväskylä

Yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan avaus Jyväskylässä päättyi ja huipentui Annimari Kortteen hienoon voittoaikaan 100 metrin aitajuoksussa. Korte jätti aitureiden "hurjan joukon" kamppailussa Reetta Hurskeen hopealle ja Nooralotta Nezirin kolmanneksi ajallaan 12,76.

Korte jäi kauden kotimaisella kärkiajalla vain neljä sekunnin sadasosaa viime vuonna juoksemastaan Suomen ennätyksestä. Hurske paransi kauden parhaansa 12,91:een. Alkuerissä ajan 12,84 rallatellut Neziri hiipui finaalissa 12,95 sekuntiin.

– Olen tosi tyytyväinen, kun juoksin tällaisella ololla tänään ajat 12,89 (alkuerä) ja 12,76. Olin vielä verryttelyn aikana epävarma, kilpailenko tänään, Korte kertoi.

Lisäksi Korte uhkasi parantaa vauhtiaan, kun kauden tärkeimmät startit eli Paavo Nurmen kisat ja Kalevan kisat lähestyvät elokuussa.

– Nyt vasta oikeasti aloitan kisoihin valmistautumisen, Korte kertoi, vaikka hän on takonut alkukaudesta huippuaikoja.

Uran parhaita aikoja

Selkävaivoista kärsivä Hurske ei oikein tiennyt, miten suhtautua Jyväskylän kilpailuun.

– En voi olla tyytymätönkään, kun tuli uran toiseksi paras aika, Hurske pohti juuri päättynyttä juoksua ja tulosta.

– Teknisesti se ei ollut hyvä eikä juoksu herkkää. Tuntui, että tulin treenikuntoisella askeleella.

Neziri epäonnistui finaalijuoksussa, muttei ole kunnostaan huolissaan.

– Olo on nyt levollinen, kun on hyvä aika alla, Neziri vakuutti alkuerään viitaten.

Nezirin alkueräaika on uran kolmanneksi paras ja vain 0,03 sekuntia hänen ennätyksestään.

– Loppukilpailussa juoksuni hajosi. Tuntui, että horjahdin. Juoksu lähti huojumaan ja loppu meni pomppimiseksi, Neziri harmitteli.

Ottelijat värittivät iltaa

Seitsenottelijat Maria Huntington ja Miia Sillman värittivät kilpailutapahtumaa "kolmiottelulla", jossa he kilpailivat 100 metrin aitajuoksun, korkeushypyn ja 200 metrin erikoisnaisten kanssa.

Molemmat tekivät hyvää jälkeä. Korkeushypyssä molemmat ponnistivat ennätyskorkeuteen 185. Aitajuoksussa Huntington juoksi 13,37 ja Sillman ennätyksensä tuntumaan ajalla 13,72.

Huntingtonin 200 metrin aika 24,45 oli uran toiseksi paras vastatuulesta huolimatta. Sillman kangistui kolmannessa lajissa tulokseen 25,48.

– Tosi hieno juttu. Toivottavasti tällainen kilpailu järjestetään ainakin kerran kesässä, jos myös yleisö tykkää, Huntington kiitteli.

– Aidoissa oli puuskittainen tuuli ja se jäi vähän harmittamaan. Siitä sisuunnuin korkeuteen, ja 200 meni vastatuulessa hyvin.

Korkeuskilpailu oli myös Sillmanin päivä kohokohta.

– Juoksuissa näkyi, etten ole vielä tehnyt nopeuskestävyyttä. Korkeudessa meillä oli Marian kanssa hyvä ralli, kun pääsimme kiusaamaan erikoisnaisia. Kolmiottelu oli hyvä idea, Sillman totesi.

Samuelsson ennätysvauhdissa

Samuli Samuelsson kiihdytti 100 metrillä ennätykseensä 10,28. Lähes kolmen vuoden ikäinen ennätys koheni kahdella sekunnin sadasosalla.

– Hienolta tuntuu, kun ajattelee viime vuoden tilannetta. Olin vielä syksyllä ihan hukassa. Tuntui, etten enää muista, miten juostaan, Samuelsson sanoi iloisesti hymyillen.

– En osannut odottaa 10,2-alkuista aikaa. Yllättävän hyvin meni, Samuelsson tunnusti.

Hän kiitteli hyvästä ajastaan sekä olosuhteita että kilpailun järjestelyitä.

– Alkuerä palveli hyvin avausvetona, kun saatoin mennä uudestaan telineisiin samalla verryttelyllä. Minulle on aina sopinut hyvin, kun lähtöjen väliä on tunti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: