F1-kauden avauskilpailun perumisesta väännettiin kättä - Urheilu - Satakunnan Kansa

F1-kauden avauskilpailun perumisesta väännettiin kättä pitkään – Kimi Räikkönen lähti kotiin jo ennen virallista vahvistusta

Australian GP:tä ei ajeta koronaviruksen leviämisen pelossa.

Kimi Räikkönen oli jo lähtenyt kotimatkalle ennen Australian GP:n perumisen virallista vahvistusta.

13.3.2020 9:12

Päätös julkaistiin varhain perjantaiaamuna.

Torstaina McLaren kertoi vetäytyvänsä kisasta, koska yhdellä tallin työntekijällä oli vahvistettu koronavirustartunta. Osallistuminen olisi ollut käytännössä mahdotonta 14 työntekijän jouduttua karanteeniin.

Vaikka koronaviruksen leviämisen pelko oli todellinen varikolla ja epäilyt koskivat yhteensä kahdeksaa henkilöä, FIA ja F1 pysyivät vielä pitkään sillä kannalla, että viikonloppu viedään maaliin normaalisti. Päättävät tahot joutuivat taipumaan tallien ja kuljettajien puolelta tulleeseen paineeseen kisan peruuttamisen puolesta 12 tunnin väännön jälkeen.

Yhdessä vaiheessa kisajärjestäjät vakuuttivat alkuperäisen aikataulun pitävän, mutta samaan aikaan alkoi levitä tietoa kuljettajien lähdöistä. BBC:n mukaan muun muassa Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel olivat jo ennen virallista vahvistusta tehneet johtopäätöksensä ja suunnanneet kotimatkalle.

Aikaisemmin Melbournen ensimmäisessä mediatilaisuudessa Räikkönen sanoi, ettei hän pitänyt kisan järjestämispäätöstä järkevänä.

Seuraavaksi ilmoitettiin, että kisaviikonloppu ajettaisiin ilman katsojia. Tämäkään vaihe ei sujunut ilman sekaannusta, sillä siinä vaiheessa Albert Parkin portit oli jo avattu yleisölle.

Vahvan kannanoton teki Mercedes, joka julkaisi tiedotteen, jossa se asettui perumisen kannalle. Tallin mukaan työntekijöiden terveyden turvaamista ei pystytty nykytilanteessa varmistamaan ja taustalla painoi myös solidaarisuus McLarenia kohtaan.

Lopulta perumispäätöksen sinetöi Autosportin mukaan se, kun enemmistö talleista asettui perumispäätöksen taakse.

Australian pääministeri Scott Morrison kertoi tiedotustilaisuudessa, että maan hallitus on päättänyt kieltää yli 500 ihmisen kokoontumiset varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Kielto astuu voimaan maanantaina.

F1-kauden on tarkoitus on jatkua ensi viikonloppuna Bahrainissa. Tällä hetkellä koko kisan järjestämistä voi pitää vähintäänkin epävarmana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: