Aamulehti seuraa Dohan MM-kisoja lauantaina - Urheilu - Satakunnan Kansa

SK seurasi jännittävää suomalaispäivää: Mäkelä ei yltänyt jatkokierroksille finaalissa, kuulan loppukilpailussa hurja taso

Kristiina Mäkelä ei onnistunut ensimmäisillä loikillaan.

5.10.2019 16:21 | Päivitetty 5.10.2019 22:13

Yleisurheilun MM-kisojen toiseksi viimeinen kilpailupäivä on suomalaisittain mielenkiintoinen. Suomalaisväriä nähdään miesten keihään karsinnassa, naisten pika-aitojen karsinnassa, naisten pituuden karsinnassa sekä naisten kolmiloikan finaalissa.

Seuraamme kilpailujen kulkua tällä sivulla. Liveseuranta on kisaohjelman alla.

Suomalaiskooste

Keihäskarsinta : Antti Ruuskanen heitti kolme vaisua heittoa ja jäi tulokseen 75,05. Hän oli omassa ryhmässään vasta 14:s. Taakse jäi vain kaksi heittäjää. Lassi Etelätalo ja Oliver Helander heittivät toisessa karsintaryhmässä. Etelätalo heitti viimeisellään 82,26. Hän oli tuossa vaiheessa 12:s, eli kiinni viimeisessä finaalipaikassa. Kun kukaan ei tullut ohi, Etelätalo eteni loppukilpailuun. Helander heitti toisellaan 80,36, joten hän jäi karsintaan. Helander oli karsinnan lopputuloksissa 19:s ja Ruuskanen 28:s.

Pika-aidat : Annimari Korte oli alkuerässään kolmas ja eteni välieriin. Kortteen aika oli 12,97. Reetta Hurske juoksi Kortteen jälkeen. Tamperelainen oli neljäs ajalla 12,96 ja ylsi niin ikään välieriin. Nooralotta Neziri juoksi viimeisessä erässä. Hän oli viides, mutta pääsi ajallaan 12,92 aikavertailun kautta jatkoon.

Pituuskarsinta : Taika Koilahti hyppäsi 635 eikä yltänyt loppukilpailuun. Muilla yrityksillään Koilahti hyppäsi 633 ja 602. Suomalainen oli karsinnan 27:s. Viimeinen finaalipaikka irtosi tuloksella 653.

Kolmiloikkafinaali : Kristiina Mäkelän paras vire jäi karsintaan. Mäkelä ei ylittänyt 14 metriä, vaan hänen parhaakseen jäi 13,99. Sillä ei ollut asiaa kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmelle viimeiselle kierrokselle. Mäkelä oli finaalin viimeinen eli 12:s. Mitali irtosi tuloksella 14,73.

Liveseuranta:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: