MuSa ja MYPA Ykkösen taistossa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nollakerholaisena Poriin saapunut MYPA varasti pisteet MuSalta: ”Tällainen päivä taas tänään”

MuSalla on tukku pelaajia, joiden loukkaantumisesta seura ei ole hiiskunut sanallakaan. Lisäksi testiin on tullut toinen japanilaispelaaja kaikessa hiljaisuudessa.

Jussi Välilä ja Waltteri Riihimäki jäivät ilman onnistumisia stadionin muhkuraisella kentällä.

25.5.2019 17:46 | Päivitetty 25.5.2019 22:15

Musan Salama kohtasi Porin stadionilla Myllykosken Pallon. Sarjajumbo MYPA:lla oli vielä ennen ottelua pistetili avaamatta. Joukkue haki kuitenkin Porista kaikki kolme sarjapistettä lukemin 1–2 (1–1).

Ottelun ensimmäinen vajaa 30 minuuttia oli kotijoukkueen hallintaa. Epäselväksi ei jäänyt, miksi monen putoajakandinaatti numero yksi MYPA oli sarjassa pisteittä.

MuSa siirtyi johtoon ottelun 23. minuutilla, kun Antti-Pekka Pihlainen ohjasi jalallaan Taiki Kagayaman kulmapotkun maaliin. MYPA kuittasi kuitenkin välittömästi seuraavalla minuutilla, kun Kaarel Usta sijoitti pallon vapaasta paikasta takanurkkaan.

Toisella puoliajalla peli hieman tasoittui, vaikka kotijoukkue koko ajan kuskin paikalla olikin. Kokonaisuudessaan MYPA loi kuitenkin enemmän vaarallisia maalintekotilanteita kuin MuSa. Ottelun ratkaisu nähtiin 83. minuutilla, kun pallo pomppasi epäonnisesti Matias Sallilan jalasta omaan maaliin.

Antti-Pekka Pihlainen vei MuSan 1–0-johtoon avausjaksolla.

Iso pettymys

MuSan kärjessä Waltteri Riihimäki uurasti yritteliäästi 67 minuuttia.

– Eipä tässä pelistä oikein nopeasti ole mitään mieltä. Tällainen päivä taas tänään. Pitää miettiä missä meni vikaan ja lähteä rakentamaan kohti keskiviikon AC Oulu -peliä, jotta löydämme siihen uudet aseet, Riihimäki harmitteli.

MYPA pääsi koko ajan peliin paremmin mukaan MuSan hyvästä alusta huolimatta.

– Olimme tosi paljon parempia ensimmäisellä puoliajalla. Toiselle puoliajalle tulimme myös hyvin, mutta emme päässeet kunnolla viimeiselle kolmannekselle.

MuSalla on tällä hetkellä monta tasaista hyökkääjää. Riihimäki näkee asian hyvänä.

– Meillä on totta kai kilpailutilanne mutta olemme myös ystäviä keskenämme. Potkimme toisiamme eteenpäin ja toivomme, että kentällä olevat pelaavat aina hyvin. Totta kai jokainen haluaa silti pelata, Riihimäki totesi joukkueurheilijan tavoin.

Päävalmentaja Ville Ulanen oli silmin nähden pettynyt lopputulokseen.

– Koville ottaa hävitä. Tällä kentällä on tällaista futista. Ei ole mitään järkeä koettaa pelata liian hienosti. Mutta saimme silti kentästä huolimatta pelattua paikoitellen kauden parasta pallollista peliämme. Toki vastustajan maalivahdille ei montaa torjuntaaa tullut, päätti Ulanen.

MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Olosuhteet olivat mitä olivat. Olimme tänään parempia painissa. Todella tärkeä voitto ja ensimmäiset pisteet nuorelle joukkueelle. Onnistuimme taktiikassamme. Halusimme jättää pelin hallinnan MuSalle. Tiesimme, että se on heille uusi tilanne, analysoi Karjalainen.

Waltteri Riihimäki pettyi MuSan esitykseen.

Tiedotus tökkii

MuSa kärsii tällä hetkellä jonkin verran loukkaantumista. Samu-Petteri Mäkelän valitettava loukkaantuminen on tiedotettu. Poissa olivat myös uusina Aleksi Pöntinen ja Rudi Dieter sekä pitkäaikaispotilas Ronald Karlsson. Satakunnan Kansan tietojen mukaan pelaajat kärsivät polvi- ja nivusvammoista. Ykkösmaalivahti Tomi Mikkelssonia ei nähty tolppien välissä, eikä edes vaihtopenkillä. Syytä ei kerrottu.

Ulaselta kysyttäessä onko tämä seuran strategia, että loukkaantumisista ei tiedoteta, vastaus oli lyhyt ja ytimekäs.

– Kysyt väärältä mieheltä. Mediatiimi vastaa meillä näistä.

MuSan pirteimmät olivat Kagayama, Jussi Välilä ja Samuli Virtanen. MuSa on kuluneen viikon aikana testannut tulevaisuutta silmällä pitäen japanilaista hyökkääjää Takanori Yokochia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut