VaLePalla mestaruus katkolla – saako joukkue vihdoin juhlia kotisalissa? - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePalla mestaruus katkolla – saako joukkue vihdoin juhlia kotisalissa?

22.4.2017 22:42

Vakuuttavasti pelanneen Vammalan Lentopallon kolmas Suomen mestaruus on enää voiton päässä.

Sastamalalaisjoukkue pääsee hakemaan ratkaisevaa kiinnitystä sunnuntaina kotiyleisön edessä. Näin VaLePalle tarjoutuu vihdoin tilaisuus kultakarkeloiden aloittamiseen omassa salissa.

Kevään 2012 mestaruusjuhlat käynnistyivät Salohallissa VaLePan pehmitettyä Hurrikaanin seitsemännen finaalin viidennessä erässä.

Kaksi vuotta myöhemmin VaLePa löi ratkaisevan niitin Tiikerien kenttään Kokkolan jäähallissa.

Nyt ainutlaatuinen mahdollisuus avautui Sastamalan liikuntahallin pikaremontin ja sen siunanneen liigahallituksen ansiosta.

Sali operoitiin loppuhuipennuksen alla finaalikelpoiseksi.

Tämä edellytti tolppien siirtämistä kaksi metriä pääkatsomon suuntaan sekä lisäkatsomoiden rakentamista toiselle pitkälle sivustalle ja päätyihin. Näin sisään voidaan ottaa noin 1 700 katsojaa.

Hurja voittoputki

VaLePaa luotsaava Sami Kurttila on onnistunut erinomaisesti kuntopiikkien luomisessa. Sastamalalaisjoukkue on ollut parhaimmillaan kauden tärkeimmillä hetkillä: Suomen cupin lopputurnauksessa, europeleissä ja nyt liigahuipennuksessa.

VaLePa on vetänyt pudotuspelit läpi voitoin 10–0 ja on nyt hyvin lähellä samaa kuin Tiikerit kahtena edelliskeväänä. Kokkolalaisjoukkue kaappasi kullan häviämättä yhtään pudotuspeliä.

Sastamalan ylpeydellä on nyt peräti 23 liigavoittoa putkeen. Tuorein tappio tuli tammikuun alussa Perungan Poikia vastaan.

Sen jälkeen VaLePa on hävinnyt vain kaksi europeliä italialaiselle jätille Trentinolle.

VaLePa–Hurrikaani, lentopallon miesten Mestaruusliigan neljäs finaali Sastamalan liikuntahallissa sunnuntaina kello 13.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: