Kuhmuja Kuplaan – ”näitä kaatumisia vain joskus tulee kilpailuissa” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kuhmuja Kuplaan – ”näitä kaatumisia vain joskus tulee kilpailuissa”

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti.

22.4.2017 21:42

Kupla-Kuhmut oli täysin nimensä veroinen tapahtuma. 19. kerran järjestetyssä tapahtumassa ihmiset selvisivät maksimissaan kuhmuilla hurjistakin tilanteista, ja kuplat saivat oman kilpailunsa.

Kokemäen Urheiluautoilijoiden Tiia Fallila oli lähellä yllättää naisten sarjaa viime vuosina hallinneen Heini Mäkelän todella rohkealla ajollaan.

Fallila nousi pitkän kaavan kautta B-finaalista lopulta A-finaalin lähtöviivalle ja oli porukan terävin myös lähtöhetkellä.

Lopulta kokemus aiemmista kilpailuista käänsi lopulta voiton oriveteläisen eduksi.

– Tämä päättyi alkuvaikeuksien kautta voittoon. Teknisiä murheita oli ollut koko viikon ajan, kertasi Mäkelä.

Jo 19- kerran järjestettävät Kupla-Kuhmut jatkuvat sunnuntaina.

Mäkelän sarja Kokemäen perinteisestä kilpailusta on vakuuttavaa luokkaa. Voitto oli toinen peräkkäinen, ja itse asiassa neljän vuoden aikana hän on nyt saalistanut kolme voittoa ja yhden kakkossijan.

– Rata oli tuttu ja sopi minulle oikein hyvin. Lähtösuorakin oli yllättävän hyvässä kunnossa, joskus kovalla sateella se voi olla pehmeä, totesi Mäkelä.

Kokemäellä on tehty valtava työmäärä radan ja koko tapahtuman hyväksi. Radalla kaikki tähtää jo seuraavaan suurtapahtumaan, elokuun lopussa järjestettäviin jokamiesluokan liigafinaaliin.

– Esimerkiksi Pohjanmaan suunnalta yksikin joukkue ilmoitti jo etukäteen, että he tulevat tänne tutustumaan finaalirataan, kertoi kilpailun johtaja Sinikka Aatrakoski.

– Ennen liigafinaalia täällä ei kilpaillakaan. Radan kanssa tehdään töitä, ja sen on annettava olla aloillaan. Kysymys on kuitenkin Suomen mestaruudesta, joten olosuhteiden on oltava aivan viimeisen päälle.

Kupla-Kuhmut tarjosi lauantaina hyvää viihdettä katsojille.

Rataa huoltaneet tukijoukot pysyivät tilanteiden tasalla vaihtuvissa oloissa. Se, että vesisateesta siirrytään radan kuivattaneen auringonpaisteen kautta raemyräkkään, aiheuttaa hankaluuksia niin kuljettajille kuin huoltoryhmällekin.

Kuten jokamiesluokan kilpailuihin kuuluu, tiukkojakin tilanteita nähtiin. Mäkelän seuratoveri Severi Röman voitti nuorten sarjan, jonka alkuerissä nähtiin todellinen ilmalentokin.

Konsta Isokankaan ja Juha Matilaisen taival päättyi ennen ensimmäistä mutkaa, ja kaksikosta Matilainen heitti kunnon voltin autonsa kanssa. Kuljettaja säilyi kuitenkin kunnossa.

– Näin Juhaa täällä varikkoalueella, näitä kaatumisia vain joskus tulee kilpailuissa, arvioi Römän.

– Toisena vuonna kun olin mukana, taisi Hyvinkäällä tulla asfaltilla neljä kaatumista.

Severi Röman voitti nuorten lähdön ajokkinaan Fiat 133.

Röman oli mukana neljättä kertaa, sillä vuonna 2014 Kupla-Kuhmut oli hänen avauskilpailunsa. Kesäkuussa 18 vuotta täyttävä Röman pääseekin seuraavaksi siirtymään yleisiin sarjoihin, joten viimeisessä nuorten kilpailussa oli yritettävä uusia keinoja.

– Lähdöissä testasin hieman kytkimellä ja kaasulla vähän erilaista tyyliä. Onneksi taistelu riitti voittoon, kiitteli Röman.

Kuten monilla kilpailijoilla, sekä Mäkelän että Römanin lajivalinnan taustalla on koko perheen panos. Kilpailujohtaja Aatrakoski sen totesi, ei samaa jaksaisi 40 vuotta, ellei se olisi antoisaa.

Kupla-Kuhmut jatkuvat Kokemäen Risten radalla sunnuntaina kello 10. Sunnuntaina ajetaan senioreiden aluemestaruusosakilpailu ja yleisen luokan kilpailu.

Kilpailujärjestetään Kokemäellä jo 19:nnen kerran.

571ilmoittautunutta, noin 550 osallistujaa

Luokat:Nuoret, naiset, Kuplat, seniorit ja yleinen

Erikoista:Kupla-luokkaa ajetaan vain Kokemäellä, autoja jopa valmistetaan vain tätä varten.

26.–27. elokuutaRisten radalla ajetaan jokamiesluokan liigafinaali, mihin valmistautuminen alkaa heti Kupla-Kuhmujen jälkeen. Järjestävän seura osallistuu mukaan kilpailuihin yhdellä tai kahdella joukkueella.

Edellinenvastaava tapahtuma on järjestetty Kokemäellä vuonna 2001

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: