Pesäkarhut oli vielä kesäterässä Tukholman historiallisessa ottelussa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhut oli vielä kesäterässä Tukholman historiallisessa ottelussa

22.4.2017 16:45

Kello 12.03 paikallista aikaa Pesäkarhujen Henna Jukan maila osui palloon ensimmäistä kertaa. Näin tehtiin historiaa, sillä naisten ensimmäinen Tukholmassa pelattu Superpesisottelu saatiin alkamaan.

Noin 500 katsojaa (suomalaista) oli uskaltautunut Tukholman Zinkensdammin kentälle melko hyiseen säähän seuraamaan Suomen kansallispelin rantautumista Svea-mamman maille.

Faniryhmiä oli niin Satakunnasta, Pirkanmaalta kuin Itä-Suomestakin. Urheilutoimittaja Kaj Kunnas löi löylyä kentällä ennen peliä ja sen aikana. Tunnelma oli kuin kotimaan pesäpallokatsomossa.

Heikko alku

Itse peli oli sen näköistä kuin voi kuvitella sen huhtikuussa olevan. Molemmille tuli merkkivirheitä ja taktisia kömmähdyksiä.

Vaikka yleisö sai koko rahan edestä pesäpalloa, kumpikaan joukkue ei esittänyt parastaan kentällä.

Manse PP oli hiukan Pesäkarhuja parempi ja vei ottelun supervuoron jälkeen 2–1 (2–1, 1–2, 2–1).

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund ei ollut alkuunkaan tyytyväinen omiensa esityksiin.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan järkyttävän huonoa peliä. Toisella jaksolla se hiukan parani. Hommia ulkopelissä on vielä paljon.

Porilaisten joukoista puuttui muun muassa Milla Lindström. Häntä paikkasi ykkösvahtina Riika Räsänen. Pesäkarhujen juoksuista Susanna Puisto löi kaksi, Meea Lehtinen ja Milla Lindström kumpikin yhden.

Faniuskolliset mukana

Porilaisten faniryhmä Jari Mäkelä, Sini Mäkelä, Hanna Lax ja Antti-Pekka Lax totesi, että oli pakko lähteä mukaan tällaiseen historialliseen tapahtumaan. He kaikki ovat muutenkin innokkaita pesäpallon seuraajia.

– Ollaan faniuskollisia ja oltu mukana vuosikausia. Fanitetaan koko joukkuetta.

Ryhmä myönsi, että olot ovat hankalat.

– Jännitys on joukkueissa varmaan käsinkoskeltavaa. Kauden avaus ja kuitenkin pelataan tärkeistä pisteistä. Mielenkiintoista, Jari Mäkelä totesi.

Katso alta video peliä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: