40-vuotiasta Karhuviestiä juhlittiin vesisateessa: ”Nämä ovat loistavia kisoja” - Urheilu - Satakunnan Kansa

40-vuotiasta Karhuviestiä juhlittiin vesisateessa: ”Nämä ovat loistavia kisoja”

Sade haittasi paikoin Karhuviestin etenemistä lauantaina.­

1.4.2017 21:20

Vettä vaakasuoraan, nipin napin lämpöasteita ja rapaa ohikulkevien autojen renkaistakin. Huhtikuussa alkupäivinä on joskus nautittu paremmastakin säästä, mutta kolmatta kertaa Karhuviestiin osallistuneelle Jarkko Järvenpäälle olosuhteet kelpasivat.

Vuonna 2014 puolimaratonin MM-kilpailuihinkin osallistunut Järvenpää nautti silmin nähden perinteikkäästä tapahtumasta. Viestin päätösosuus juostiin jo maltillisemmassa vesisateessa.

– Olen ollut mukana myös Yyteri maratonissa, ja nämä ovat aivan loistavia kisoja, iloitsi Järvenpää.

Maajoukkuejuoksijan innostus alkoi aikanaan elokuvien maailmasta. Yhdysvaltalaisen kestävyysjuoksijan Steve Prefontainen elämäntarina vakuutti Järvenpään lajivalinnastaan.

Porin Karhuhallissa juoksujuhlaa videoitiin korkeintaan älypuhelinten ominaisuuksilla, ja Järvenpäätä vertaus takavuosien tarinaan lähinnä huvitti.

– Ehkä tästä tehdään joskus aikanaan elokuva, naurahti etelän reissulta ainakin rusketusta hankkinut Järvenpää.

Ennestään suhteellisen tutulla osuudella Järvenpäätä odotti pieni yllätys, mille järjestäjätkään eivät voineet mitään. Tietöiden takia reitti oli vähän muuttunut edellisistä kerroista.

– Sorapätkä osuuteni alussa oli huono aprillipila. Siellä askel ei pitänyt, ja se söi vauhtia pois. Ilman sitä olisin luultavasti tehnyt oman ennätykseni.

– Joka kerta olen kuitenkin päässyt tavoitteeseeni, alle kolmeen minuuttiin.

Elokuussa 31 vuotta täyttävälle Järvenpäälle Karhuviesti on toiminut mainiona mittarina tuloskunnosta. Iloinen juoksutapahtuma kerää kokoon ystäviä ja kilpakumppaneitakin eri puolilta maata. Järjestelyt sujuivat totutulla rutiinilla, ja Karhuviesti onkin vakiinnuttanut paikkansa kilpailijoiden kalentereissa.

Järvenpää suhtautuu tulevaan kilpailukauteen luottavaisesti. Pitkistä matkoista Järvenpää keskittyy erityisesti SM-maastokilpailuun ja puolimaratonille.

– Tämä oli oikeastaan kauden ensimmäisiä kilpailujani, nyt näitä vain täytyy juosta lisää. Talvi meni hyvin, joten odotan ennätyskesän olevan tulossa.

– Haluan kesällä kilpailla myös lyhyemmillä matkoilla, Kalevan kisatkin ovat tähtäimessäni, kertoi Järvenpää.

Dextra urheiluklinikan joukkue ei lähtenyt kunto- ja erikoisjoukkueiden sarjaan sattumanvaraisissa tunnelmissa.

Ryhmän kokenein kuntoilija hämmästeli 20. kilpailun muuttumista 40. kerraksi kuin yhdessä hujauksessa.

Ryhmän kokoon kutsunut Pasi Huhtala puolestaan esitteli eri osuuksista tehtyä suunnitelmaa. Graafisen taulukon kuvaaja kertoi täsmällisesti, miten jokaisen osuuden pitäisi edetä ainakin teoriassa.

– Meillä avaus- ja päätösosuudet mentiin kärkivauhtia, ja välissä oli vähän keskinkertaisempaa, nauroi Huhtala.

Sijoitus kunto- ja erikoisjoukkueiden sarjassa oli lopulta toinen, kun Helsinki Half Marathon ehti maaliin noin kaksi minuuttia ripeämmin.

Järvenpää nautti ennen kaikkea juhlavasta kilpailusta, vaikka oma tavoite toikin ripeyttä juoksijan askeliin.

– Tällä kerralla juoksin parhaiden kavereideni kanssa, ja se oli tässä tärkein juttu, kiteytti Järvenpää.

Miesten kilpasarjalähti liikkeelle Raumalta ja naisten kilpasarja Eurajoelta. Miesten puolella Turun Urheiluliitto oli totutun vahva, ja eroa Limingan Niittomiehiin kertyi neljä minuuttia ja 27 sekuntia.

Naisten puolellakilpasarjaan osallistuivat vain Mikkelin Kilpa-Veikot ja Nakkilan Vire. Mikkeliläiset veivät voiton selvällä erolla paikallisjoukkueeseen. Nakkilan joukkueessa juoksivat Terhi Männistö, Marika Papinaho, Anna-Karoliina Koivumäki, Anna Hanhikangas ja Paula Nurmi.

Miesten kokonaiskilpailussavoittajaksi selviytyi Helsinki Half Marathon.

Naisten sarjankokonaisvoiton vei Diva Fantastico.

Jarkko Järvenpäänedustama Dextra urheiluklinikka oli kokonaiskilpailun toinen. Joukkueessa juoksivat Järvenpään lisäksi Jaakko Piesanen, Iiro Niskanen, Teppo Syrjälä, Markus Välimäki, Pasi Huhtala sekä Miika Takala.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?