Suomi joutui tyytymään pronssiin naisten MM-hiihtoviestissä – ”tuntui pahalta ja hyvältä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomi joutui tyytymään pronssiin naisten MM-hiihtoviestissä – ”tuntui pahalta ja hyvältä”

Ruotsin Charlotte Kalla, Norjan Heidi Weng ja Suomen Kerttu Niskanen viestin toisella osuudella, joka hiihdettiin perinteisellä tyylillä.

2.3.2017 16:26

Suomi sijoittui kolmanneksi naisten MM-hiihtoviestissä Lahdessa. Norja voitti ja otti historiansa sadannen kullan hiihdon MM-kisoissa.

Ruotsi oli toinen. Ruotsin Stina Nilsson kukisti Suomen ankkurin Krista Pärmäkosken kisan lopun kiritaistossa.

– Tein kaikkeni, mutta se ei riittänyt. Harmittaahan se tietysti, kun näitä kirikamppailuja häviää, pettynyt Pärmäkoski sanoi Ylen televisiohaastattelussa.

Suomen joukkueessa hiihtivät Pärmäkosken lisäksi Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Laura Mononen. Suomi johti viestiä täpärästi kahden osuuden jälkeen. Kolmannella osuudella viestiä vienyt Mononen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Oli vaikea päivä minulla. Harmittaa, että oma panokseni oli huono. Tein sen minkä pystyin. Kun katkeaa niin katkeaa, Mononen harmitteli Ylelle.

Viestin kaksi ensimmäistä osuutta lykittiin perinteisellä hiihtotavalla. Kahdella jälkimmäisellä osuudella edettiin vapaalla hiihtotavalla. Avausosuudella Suomen viestiä vei konkarihiihtäjä Saarinen.

– Tuntui pahalta ja niin hyvältä samaan aikaan. Kauden paras hiihtoni tuli tähän paikkaan, Saarinen iloitsi Ylen haastattelussa.

Suomen naisten viestijoukkue otti pronssia myös edellisissä MM-kilpailuissa kaksi vuotta sitten.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: