Päävalmentaja ihasteli naisten joukkueen kasvua - Urheilu - Satakunnan Kansa

Päävalmentaja ihasteli naisten joukkueen kasvua

2.3.2017 19:39

Pronssimitali naisten hiihtoviestistä kelpasi torstaina hyvin päävalmentaja Reijo Jylhälle. Mitali oli maastohiihdon neljäs Lahden kisoista, ja jäljellä on kolme kisapäivää.

– Olen oppinut ajattelemaan niin, että urheilijat urheilevat ja minä valmennan. Mitali oli se, mihin olen tosi tyytyväinen. On se hopea tai pronssi, sillä ei ole suurta merkitystä.

– Voitto on eri asia, mutta siihen ei ollut mahdollisuuksia, Jylhä sanoi kisan jälkeen.

Suomi putosi kultataistelusta kolmannella osuudella, kun Norja ja Ruotsi karkasivat Laura Monoselta. Sosiaalisessa mediassa nousi heti häly siitä, olisiko ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen pitänyt hiihtää kolmososuus, mutta Jylhä kuittasi sen lyhyesti.

– Kaisa ei ollut täällä hiihtämässä, ihan turha spekuloida.

Jylhä arvioi Suomen naisjoukkueen kasvaneen kahden vuoden aikana. Vuorovaikutus on parantunut.

– Kaikki asiat eivät aina mene kaikkien mielen mukaan, mutta niitä osataan käsitellä, Jylhä tiivisti.

Hänen mielestään perinteisen hiihtotavan osuuksilla Aino-Kaisa Saarisen ja Kerttu Niskasen hiihdot olivat hyviä, ja Niskasen itseluottamus on noussut koko ajan Lahden kisojen aikana.

Monoselle uran ensimmäinen arvokisaviesti oli raju kokemus, mutta hän sai päävalmentajalta vain kannustusta.

– Laura joutui kokemaan sen, mitä monta kertaa viestissä tulee. Tulee huono päivä ja tippumista, mutta ollaan silti mitalissa kiinni. Se vain kasvattaa meitä.

Krista Pärmäkoski hävisi kolmannen kerran peräkkäin arvokisaviestin ankkurina ruotsalaishiihtäjälle, mutta Jylhän mukaan Stina Nilsson oli vain liian kova.

– Krista hiihti taktisesti juuri niin kuin Nilssonia vastaan piti hiihtää. Hän yritti tiputtaa Nilssonia, mutta tänä päivänä se ei vain onnistunut, Jylhä totesi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: