Räikkönen oli aamujakson nopein F1-testeissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Räikkönen oli aamujakson nopein F1-testeissä

2.3.2017 15:02

Kimi Räikköselle kirjattiin paras kierrosaika Barcelonan F1-testien aamujaksolla tänään. Parhaiden kierrosaikojen vertailussa toiseksi ylsi Haas-tallin Romain Grosjean, joka hävisi Ferrarin suomalaiskuljettajalle 0,434 sekuntia. Kolmas oli McLarenin tulokaskuljettaja Stoffel Vandoorne, joka oli Räikköstä yli puolitoista sekuntia hitaampi.

Räikkönen ajoi aamusession aikana yhteensä 45 kierrosta.

Ajopäivä Barcelonassa alkoi märällä radalla, sillä asfaltti oli kasteltu keinotekoisesti autojen kosteiden olosuhteiden ominaisuuksien testaamista varten. Erityisesti testattavana olivat F1-sarjan rengastoimittaja Pirellin vesikelin ja niin sanotun välikelin renkaat.

Mercedeksen brittitähti Lewis Hamilton ei aiemmasta suunnitelmasta poiketen ajanut lainkaan tänään. Syyksi ilmoitettiin auton elektroniikkavika. Hamilton oli myös aiemmin puhunut siihen malliin, ettei testaaminen märällä radalla kiinnostaisi häntä.

Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas puolestaan ampaisi radalle hieman ennen ensimmäisen ajojakson päättymistä. Hän oli lopulta tulosliuskan kahdeksas. Bottakselle kirjattiin aamujaksolla vain yhdeksän kierrosta.

Testeissä kaasutetut kierrosajat eivät ole täysin vertailukelpoisia, sillä olosuhteet radalla vaihtelevat vuorokaudenajasta riippuen. Autoissa olevat polttoainemäärät eivät myöskään ole yleisesti tiedossa.

Testipäivän on määrä jatkua lounastauon jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: