Griezmann voitti maalipörssin ylivoimaiseen tyyliin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Griezmann voitti maalipörssin ylivoimaiseen tyyliin

11.7.2016 7:11

Ranskan hyökkääjä Antoine Griezmann voitti ylivoimaisesti jalkapallon EM-turnauksen maalikuninkuuden. Seuratasolla Atletico Madridia edustava Griezmann teki kisoissa kuusi maalia. Kukaan muu ei tehnyt kolmea osumaa enempää.

Griezmann onnistui maalinteossa alkulohkovaiheessa vain kerran, mutta iski kaksi maalia neljännesvälierässä Irlantia vastaan, yhden maalin puolivälierässä Islannin verkkoon sekä kaksi osumaa välierävoitossa Saksasta. Finaalissa maalitili ei karttunut, vaikka Griezmann pääsi pariin otteeseen puskemaan hyvästä paikasta.

Ranskan pelaajista Olivier Giroud ja Dimitri Payet tekivät kolme maalia, kuten myös mestari-Portugalin Cristiano Ronaldo ja Nani. Lisäksi kolmeen maaliin ylsivät Walesin Gareth Bale ja Espanjan Alvaro Morata.

Griezmannin maalimäärä on suurin yhdelle pelaajalle EM-kisoissa sen jälkeen, kun hänen maanmiehensä Michel Platini johdatti Ranskan mestariksi vuoden 1984 kotikisoissa iskemällä peräti yhdeksän maalia. Neljän vuoden takaisissa kisoissa Puolassa ja Ukrainassa yksikään pelaaja ei tehnyt enempää kuin kolme maalia.

Ranskan EM-kisoissa tehtiin keskimäärin 2,12 maalia ottelua kohden, kun vuonna 2012 keskiarvo oli 2,45.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: