Tass: Venäjä ei pääse Rion olympialaisten yleisurheiluun - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tass: Venäjä ei pääse Rion olympialaisten yleisurheiluun

17.6.2016 18:25

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF jatkaa Venäjän sulkua kansainvälisestä kilpailutoiminnasta, kertoo uutistoimisto Tass. Sulku estänee venäläisten yleisurheilijoiden osallistumisen Rion olympialaisiin elokuussa ja Amsterdamin EM-kisoihin heinäkuussa.

Tassin mukaan Venäjän yleisurheiluliitto on vahvistanut sulun jatkumisen.

IAAF sulki Venäjän kansainvälisistä kilpailuista viime vuoden marraskuussa järjestelmällisen dopingin takia.

Venäjä ilmoitti jo marraskuussa, että se sitoutuu täysin maailman antidopingtoimiston Wadan sääntöihin. Lisäksi IAAF asetti Venäjälle viisikohtaisen kriteeristön, joka sen olisi pitänyt täyttää vapautuakseen kansainvälisestä sulusta.

Wadan tuoreen raportin mukaan Venäjä ei ole kuitenkaan testannut urheilijoitaan sovitulla tavalla. Raportissa kerrottiin myös Wadan virkailijoihin kohdistetusta painostuksesta ja uhkailusta Venäjällä.

Putin piti rangaistusta vääränä

Venäjän presidentti Vladimir Putin otti kantaa maan dopingtilanteeseen muutama tunti ennen Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n päätöstä. Putin kiisti, että doping olisi ollut Venäjällä valtiojohtoista.

– Valtiojohto ei ole voinut eikä voi tukea urheilun sääntöjen vastaista toimintaa. Tämä koskee erityisesti dopingia, Putin ilmoitti Pietarissa järjestettävän talousfoorumin yhteydessä, raportoi AFP.

Lisäksi Putin katsoi Venäjään kohdistuvan sulun epäoikeudenmukaiseksi. Hänen mielestään koko Venäjän yleisurheilun rankaiseminen on ollut väärä ratkaisu.

– Urheilijoilla ei voi olla kollektiivista vastuuta toisten urheilijoiden tekemisistä. Koko joukkue ei voi joutua vastuuseen siitä, että joku on rikkonut sääntöjä, Putin sanoi.

Venäjän yleisurheilussa on tapahtunut viime vuosina lukuisia dopingkäryjä. Kansainvälisen antidopingtoimiston selvityksissä on myös paljastunut järjestelmällistä positiivisten dopingtulosten peittelyä ja testauksen manipulointia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: