Ruka ja Kuopio alustavasti ulos mäkicupista – Rukan osalta vielä toivoa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ruka ja Kuopio alustavasti ulos mäkicupista – Rukan osalta vielä toivoa

Mäkihypyn maailmancupin kisoja ei saatu vietyä läpi Rukalla marraskuun lopulla tuulten takia.

9.4.2016 14:08

Suomessa ei ensi kaudella nähdä mäkihypyn maailmancupia, jos kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkikomitean raakaversio ensi kauden ohjelmasta pysyy voimassa.

Sekä Rukan että Kuopion kisat puuttuvat komitean julkistamasta versiosta, mutta Rukan osalta Hiihtoliitto toivoo kuitenkin vielä vihreää valoa. Kalenteri virallistetaan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kongressissa kesäkuussa.

Päättyneellä kaudella ei Rukalla marraskuun lopulla saatu kisoja vietyä läpi tuulten takia.

– Rukan osalta on vaaleanvihreää valoa sille, että kilpaillaan entiseen malliin. Siellä on toteutettava tiettyjä investointeja ja parannuksia. Tuulisuojausta on saatu toteutettua, mutta ei FIS:n toivomalla tahdilla, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoi mäkikomitean kokouksesta Zürichistä.

– Tässä on puolitoista kuukautta peliaikaa saada aikaan tarvittava, Kulmala jatkoi.

Kuopion osalta tilanne on huomattavasti hankalampi. Pyongchangin esiolympialaiset juuri ennen Lahden MM-kisoja sekoittavat maailmancupia niin, että Puijon mäkikisaa ei ole mahdollista järjestää ennen Lahtea. Sen sijaan Puijolle neuvotellaan yhdistetyn maailmancupia joko tammikuun alkupuolelle tai MM-kisojen alle.

FIS:n kongressi järjestetään Meksikon Cancunissa 5.–11. kesäkuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: