Maaliahne Lehtonen FC Jazzin testissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Maaliahne Lehtonen FC Jazzin testissä

Juho Lehtonen on pelannut alle 21-vuotiaiden maajoukkueessakin.

12.2.2016 13:59

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva FC Jazz testaa lauantaina neljää uutta pelaajaa harjoitusottelussa TPS:ää vastaan. Ehkä mielenkiintoisin nimi heistä on kärkipelaaja Juho Lehtonen, joka hakee uutta nousua uralleen.

Raumalaislähtöinen Lehtonen pelasi PoPassa kaudet 2009 ja 2010 ennen siirtymistään TPS:n liigajoukkueeseen. Viime kauden Lehtonen pelasi Veikkausliigaa Kotkassa.

Vastuu ja onnistumiset liigatasolla ovat jääneet odotettua vaisummiksi. Miehen maalinälkä on kuitenkin ennallaan ja Jazz odottaa pääsevänsä sopimukseen hyökkääjän kanssa.

Jazzilla on testissä kaikkiaan neljä hyökkäyspään pelaajaa, joista viimeisin saapui Poriin Ghanasta torstai-iltana.

Michael Appiah on pelaaja, jonka kanssa olemme olleet yhteydessä marraskuusta saakka. Hän tulee Ghanan pääsarjasta, jossa on tehnyt runsaasti maaleja viime vuosien aikana. Odotamme, että hän tuo mukanaan nopeutta ja terävyyttä, sekä maaleja, John Allen sanoo seuran kotisivuilla.Lisäksi joukkueessa ovat näytillä Francois Badji ja Jossimar Sanchez. Badji on pelannut viime kaudet Kakkosta Torniossa. Senegalin passin omaava Badji saapui Suomeen jo kaudeksi 2012.

Yhdysvaltalainen Sanchez saapui VPS:n testiin ruotsalaisesta toisen sarjatason Nykönpingistä ja pelasi jo porilaisten riveissä Jaroa vastaan viime viikonloppuna.

– Nyt testissä olevat pelaajat ovat esiintyneet harjoituksissa edukseen ja toivon, että tulevat harjoituspelit vahvistavat näkemyksiäni pelaajista, Allen kertoo.

– Tällä hetkellä puhelimeni käy ylikuumana ja pelaajia tarjotaan ympäri maailmaa. Tilanne on kiehtova, mutta toisaalta olemme Uotisen Janin ja seuran kanssa laatineet jo viime syksynä suunnitelman, jota olemme noudattaneet hyvin. Etsimme selkeitä vahvistuksia viime kauden runkoon, sekä nostamme omia junioreita mahdollisuuksien mukaan lisää edustuksen rinkiin.

FC Jazz ja TPS kohtaavat urheilukeskuksen keinonurmella lauantaina kello 13.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: