Porilaiset menestyivät crossfit-kisoissa Tampereella - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porilaiset menestyivät crossfit-kisoissa Tampereella

Jonne Koski nappasi kultaa crossfit-kisoissa Tampeella.

7.2.2016 16:59

Kultamitalit matkasivat Porin ja Turkuun, kun Suomen kovimmat crossfit-urheilijat iskivät yhteen Tampereella lauantaina. Vuoden suurin suomalaisille crossfit-urheilijoille suunnattu kisa, Winter War, käytiin loppuunmyydyllä Tampere Areenalla.

Miesten mestaruuden voitti porilainen Jonne Koski (Crossfit 10K) ja naisten turkulainen Saara Laaksonen (Reebok Crossfit Turku). Voimiaan mitteli yhteensä 72 parasta mies- ja naisurheilijaa, jotka olivat taistelleet tiensä kilpailuun kolmen karsintalajin kautta yli 450 osallistujan joukosta.

Päivä huipentui kahdeksan miehen ja kahdeksan naisen finaalilajiin, jossa kiivettiin köyttä käsin, tehtiin tempauksia ja heitettiin kuntopalloa seinään. Nopeimmat selvittivät raskaan lajin noin kymmenessä minuutissa.

Päivän seuratuin urheilija oli Jonne Koski, joka on lajin hallitseva Euroopan alueen mestari. Hän joutui venymään parhaaseensa, sillä seuratoveri Mikko Salmela ja raumalainen Mikko Ojala (Crossfit Rauma) haastoivat mestarin loppuun saakka.

– Täytyy myöntää, että kova taso yllätti. Minulla on pientä sairastelua taustalla, mutta tunsin olevani hyvässä kunnossa. Tästä kiristetään tahtia kohti kansainvälisiä kisoja. CrossFit Gamesin yhdeksännestä sijasta pitäisi parantaa tänä vuonna, Koski kommentoi.

Winter Warissa kisattiin ensimmäistä kertaa myös yli 40-vuotiaiden Masters-sarja. Korkeimmalle korokkeelle nousi sekä miehissä että naisissa porilaisen Crossfit Varaston urheilija. Miehissä mestaruuden voitti Roni Mäkinen ja naisissa Ulrika Nieminen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: