Kyllönen tuuletti palkintosijaa, Mononen uransa parhaaseen Oslossa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kyllönen tuuletti palkintosijaa, Mononen uransa parhaaseen Oslossa

Holmenkollenin iloinen kärkikolmikko: Ingvild Flugstad Östberg, Therese Johaug ja Anne Kyllönen.

7.2.2016 15:04

Anne Kyllönen tuuletti tänään railakkaasti Holmenkollenin hiihtostadionilla. Hän pääsi ensi kertaa yli kahteen vuoteen maastohiihdon maailmancupin palkintosijalle, kun hiihti Oslossa kolmanneksi 30 kilometrin kilpailussa.

Kyllönen oli edellisen kerran palkintosijalla – niin ikään kolmantena – Tour de Ski -kiertueen etapilla Italian Val di Fiemmessä tammikuussa 2014.

Oslon hiihto oli merkkipaalu myös Laura Monoselle. Vahvaa kautta hiihtävä Mononen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen cupissa olemalla viides.

Suomalaisten panos oli vahva, sillä Krista Pärmäkoski tuli maaliin seitsemäntenä ja Kerttu Niskanen 11:ntenä. Riitta-Liisa Roponen oli 20:s.

Perinteisen hiihtotavan yhteislähtö oli maailmancupia johtavan Therese Johaugin näytöstä. Norjalaistähti karkasi muilta jo parin kilometrin hiihtämisen jälkeen. Hän voitti lopulta toiseksi sijoittuneen Ingvild Flugstad Östbergin kolmella minuutilla ja 46 sekunnilla.

– Holmenkollen oli minulle iso tavoite, sillä en ole koskaan voittanut täällä perinteisellä hiihtotavalla, Johaug sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton haastattelussa.

Voittaja tuumasi, ettei hän ole maalissa edes väsynyt.

– Minulla oli paljon voimaa ja energiaa.

Muu joukko taisteli Oslon sumussa koko kisan ajan enintään kakkossijasta. Kyllönen jäi Johaugille 4.16. Östberg oli häntä puolisen minuuttia nopeampi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: