Vain maailman paras kelpaa – Tuomas Sammelvuo on tinkimätön valmentaja, joka tuntee tämän takia itsensä nyt kolme kertaa paremmin kuin aikaisemmin pelaajana

Tuomas Sammelvuo nosti päävalmentajana Suomen lentopallomaajoukkueen ensi kertaa maailman huipputasolle. Nyt hän valmentaa Pietarin Zenitiä ja Venäjän maajoukkuetta. Tavoitteena on saada Venäjä mitaleille seuraavissa olympialaisissa ja tehdä Zenitistä maailman paras seurajoukkue.

Valmennuskulttuureissa Suomen ja Venäjän välillä on Tuomas Sammelvuon mukaan eroa. – Kun valmentaja täällä sanoo jotakin, niin harvoin se kyseenalaistetaan. Hierarkia on selkeä.

22.3.2020 16:00

Pietari, Venäjä

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuolla on vapaapäivä. Hän istuu kotisohvalla Pietarissa ja toteaa, että maailma on todella pieni..

– Vuonna 1984, kun olin 7-vuotias, meillä kotona Pudasjärvellä kävi koko Neuvostoliiton lentopallomaajoukkue. Isäni oli silloin Pudasjarven Urheilijoiden puheenjohtaja. Muistan vieläkin, kun joukkueen valmentaja Vjatsheslav Platonov antoi minulle suklaalevyn tuliaisiksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut