Li Andersson järkyttyi luisteluvalmentajan toimista: ”Se sai minut voimaan fyysisesti pahoin” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Uutinen luisteluvalmentajan käytöksestä järkytti Li Anderssonia: ”Se sai minut voimaan fyysisesti pahoin”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson järkyttyi muodostelmaluisteluvalmentajan toimista.

20.1.2020 20:39

Suomen Taitoluisteluliitto asetti perjantaina 17.1. muodostelmaluisteluvalmentajan 12 kuukauden mittaiseen toimintakieltoon eettisten sääntöjen rikkomisesta.

Valmentaja oli käyttänyt epäasiallista kieltä, huutanut ja nöyryyttänyt valmennettaviaan.

– Yleisradion viikonlopun uutinen muodostelmaluistelun piirissä ilmenneestä valmentajan lapsiin ja nuoriin kohdistamasta henkisestä väkivallasta sai minut voimaan fyysisesti pahoin, Li Andersson kirjoittaa Facebookissa.

– Lapset ja nuoret suhtautuvat monesti suurella intohimolla ja vakavuudella omaan harrastukseensa, ja on anteeksiantamatonta, että valmentaja käyttää omaa auktoriteettiasemansa tavalla, joka ajaa lasten ja nuorten itsetunto pohjiin, Andersson jatkaa.

Andersson on huolissaan siitä, miten epäasiallinen käytös voi vaikuttaa lapsiin.

– Valmentaja on nuorelle auktoriteettihahmo, johon luotetaan, ja jonka suunnalta koettava kaltoinkohtelu voi vahingoittaa nuoren kykyä luottaa muihin ihmisiin pitkälle tulevaisuuteen.

Anderssonin näkee, että kyse ei ole ainoastaan seurojen ongelmasta.

– Seurojen ja koko yhteiskunnan on puututtava harrastusryhmissä ilmeneviin ongelmiin asian vaatimalla vakavuudella.

– Tässä tapauksessa aikuiset ovat epäonnistuneet raskaasti velvollisuudessaan huolehtia jokaisen lapsen ja nuoren oikeudesta turvalliseen harrastamiseen ja kasvuympäristöön.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos