Hän on kilpailukiellon saanut muodostelmaluisteluvalmentaja: Team Uniquen valmentaja, joka on voittanut MM-kultaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Iltalehti paljastaa: Tällainen on kilpailukiellon saanut luisteluvalmentaja – seura kutsuu ”superammattilaiseksi”, juhli MM-kultaa vuonna 2013

Kohuun ajautunut valmentaja valmensi joukkueensa maailmanmestaruuteen vuonna 2013.

Vuoden toimintakiellon saanut valmentaja on valmentanut HSK:ssa vuodesta 2000 alkaen. Kuvan luistelijat eivät liity tapaukseen.

21.1.2020 11:20

Muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen sai viime perjantaina 12 kuukauden mittaisen toimintakiellon Suomen taitoluisteluliitolta, kertoo Iltalehti.

Penttinen valmensi ennen toimintakieltoaan Helsingin Luisteluklubin (HSK) Team Unique -muodostelmajoukkuetta sekä työskenteli seuran muodostelmaluistelupäävalmentajana.

Iltalehti julkaisi päävalmentajan nimen, sillä hän on SM-tason valmentaja ja työskentelee lasten parissa. Iltalehti ei ole toistuvista yrityksistä huolimatta tavoittanut Penttistä kommentoimaan asiaa.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan päätöksen mukaan valmentaja on syyllistynyt toistuvasti urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen. Hän oli muun muassa huutanut ja puhutellut valmennettaviaan epäasiallisesti sekä nöyryyttänyt heitä.

Myös toinen valmentaja sai varoituksen, koska ei ollut puuttunut Penttisen käytökseen.

Kansainvälistä menestystä

Team Uniquen sivuilla kerrotaan, että Penttinen on työskennellyt joukkueen kanssa kaudesta 2000–2001 alkaen. Hänellä on ammattivalmentajan tutkinto.

Team Unique on menestynyt läpi 2000-luvun sekä Suomessa että maailmalla. Penttisen valmentama joukkue voitti vuonna 2013 maailmanmestaruuden. Samana vuonna joukkue voitti kultaa myös SM-kisoissa.

– Tiimiä päävalmentajana luotsaa super-ammattilainen Mirjami ”Miru” Penttinen, HSK:n sivuilla kirjoitetaan.

Teksti löytyi kotisivulta vielä tiistaiaamupäivällä. Seura vahvisti maanantaina STT:lle, että HSK on hyllyttänyt valmentajan.

Vuonna 2013 Ylelle antamassaan haastattelussa Penttinen myönsi olevansa välillä suorasanainen valmentaja.

–  Valtaosa valmentajista ei halua syyllistää yhtään. Me taas koetaan se niin, ettei se ole syyllistämistä, vaan se on sen ihmisen auttamista ja sitä kautta joukkueen auttamista.

–  Niiden itsetunto on niin kova. Ei tarvitse miettiä, miten sanoo, voi sanoa asian just niin kuin se on. He tietävät, että arvostan niitä enemmän kuin paljon, Penttinen sanoi Ylelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut